4 научни стратегии за повече щастие

3646
4 научни стратегии за повече щастие
Снимка: iStock

Ето 4 подкрепени от науката стратегии, които можете да използвате, за да се чувствате по-щастливи всеки ден:

1. Грижете се за другите

„Позитивното изследване на психологията показа, че стремежът към щастие не ви прави по-щастливи. Най-важният фактор за подобряване на състоянието ви всъщност е търсенето на начини да увеличите чувството си за стойност. Когато правите или казвате неща, които по някакъв начин повишават социално вашата стойност, има дълготраен и значителен тласък в чувството ви за благополучие. Затова отделете малко време и направете нещо хубаво и настроението ви ще се издигне високо. “

Джон Райдър е психолог, автор и ръководител на работилница в частната практика в Ню Йорк повече от 35 години. Той е бил основен защитник на позитивната психология: как да постигнем и поддържаме по-добро благосъстояние. Неговата книга „Позитивни насоки“ е ръководство за личностно развитие.

6 зодии с късмет във всичко през АВГУСТ

Всички сме потънали в лятото през август дали на работното място, или на почивка, всички сме август и отвън, и отвътре. Сезонът на море...

2. Фокусирайте се върху изграждането на положителни преживявания

„Чувствали ли сте се някога виновни за това, че искате някой друг да ви свърши задачите, като косене на тревата, купуване на хранителни стоки или почистване на банята, но сте спрели да го правите, защото бихте могли да го направите сами? Спрете да бъдете в конфликт със себе си и наемете този екип за почистване!" Последните изследвания показват, че облекчаването на недостига на време ще ви донесе повече щастие, отколкото купуването на следващия чифт ботуши.

Социалните учени отдавна знаят, че натрупването на материали нещата няма да ви донесе щастие. По-скоро харченето на пари за преживявания, от ваканции до обикновено ходене на кафене, носи много повече удоволствие. Може би това е така, защото те са по-значими или ни помагат да укрепим социалните си взаимоотношения, или може би можем да продължим да им се радваме след това в спомените си. Дори само планирането на преживяване, за разлика от закупуването на още нещо, придава на позитивността ви тласък нагоре.

Катрин Макинтош е национален съветник, сертифициран по здравеопазване и уелнес треньор, практикуващ положителна психология и основател на Clear Path Health Coaching LLC. Тя прави публични изказвания по различни здравословни и уелнес въпроси в допълнение към обучението на частни клиенти. 

3. Опитайте се да имате повече положителни взаимодействия

10 неща, които щастливите хора правят

Искате ли да бъдете по-щастливи? Направете тези двадесет неща: 1. Бъдете в момента. Тъй като щастието в едно решение, решавайте всеки...

„Практикувайте позитивност с някой, когото обичате. Това може да бъде всичко, което показва признателност. Прегръдка, Цвете от градината. Искрен комплимент. Изследванията на д-р Джон Готман и д-р Робърт Левенсън стигат до заключението, че съществува магическо съотношение между положителни и отрицателни взаимодействия, за да има здравословна връзка: Пет положителни към един отрицателен. Щастливите двойки имат до петнадесет положителни до един отрицателни. Това е бърз и лесен начин да донесете повече щастие на вас и вашия партньор!“

Ако попаднете в цикъл от отрицателни взаимодействия, опитайте се да направите по-положителни. Кажете на партньора си колко сте благодарни за всяко малко нещо, което правят. Подарете му малък подарък, за който знаете, че му харесва. Дори един прост текст „Обичам те!“ може да направи свят на добро.

4. Имайте духовен баланс

„Много хора не оценяват значението на религията и фокусираната духовност в нашата борба за лична пълнота. Личната пълнота всъщност е библейска конструкция и включва щастие, удовлетворение, изпълнение, всеобхватно благополучие, мир и изцеление. Религиозният и духовен аспект на личната пълнота се постига чрез духовни енергии, които са преднамерени и усилени.

Например Институтът за ноетични изследвания е експериментирал и цитира голям брой минали научни изследвания, за да анализира и се опита да измери различната лечебна сила на духовните молитви. В тази нова светлина повече болници оценяват искрената духовност на пациентите като допринасяща за по-бързото ефективно излекуване. "

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Защо пералнята не пълни вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com