Анди: Музиката е моята най-голяма любов

6737
Анди: Музиката е моята най-голяма любов
Снимка: Анди

Анди (Андрей Чолаков) е млад поп изпълнител, композитор и продуцент от София. В момента е на 19 години и успешно завършва 1-ви курс PR в СУ ''Св.Климент Охридски''.

Занимава се с музика от малък като винаги е имал афинитет към по-тежките стилове.

Вокалист и китарист е на алтърнатив метъл бандата Anonyme, която вече има албум зад гърба си и множество концерти в цялата страна. Преди година младият изпълнител решава да пробва нещо ново и започва да композира и записва поп песни с трап елементи. Така на бял свят се появява и първия сингъл на Анди - ''Madness''.

Продуцент на проекта е Pink Vuitton (Петър Парапанов) - един от най-активните и талантливи български бийтмейкъри,а също така и добър приятел на Анди. Клипът е дело на Buddubbaz Tape Company, а саундът е изкован от добре познатия от работата си със СкандаУ - Бате Пешо. Тази музикална трансформация е само началото за Андрей Чолаков. Той активно работи по втория си проект, който се очертава да бъде още по-интересен и далеч по-скандален.

1. Анди, разкажи ни за проекта “Madness”. Кое те вдъхнови? Каква беше целта?

- Всичко започна един ден преди първия изпит от сесията ми. По информационни технологии трябваше да представим определен проект и преподавателят ни каза, че ако искаме можем да му го представим ден по-рано. Аз направих точнo така и сгреших (по-късно осъзнах, че това беше едно от най-хубавите неща, които съм правил). Отидох при него и му представих скромна си работа. Той побесня и ми каза, че имам 24 часа да променя това недоразумение. В противен случай, каза, че ще ме скъса. Аз се ядосах, защото имах прекалено много неща на главата в този момент.

2. Как се измъкна от ситуацията?

- Писах на Алекс Томов (BELMONTE) – китаристът на бандата Anonyme и в същото време талантлив трап изпълнител от ъндърграунда. Той има студио (Anxious Records) и разполагаше с необходимата техника, която щеше да ме спаси от поправителен изпит. Алекс беше свободен и се нави да ми помогне. Събрахме се в студиото и започнахме да работим. По едно време той реши да ми покаже музикален мотив, който наскоро беше написал. Сподели ми, че не му харесва и смята да го пусне безплатно в интернет. На мен обаче ми звучеше страхотно и го помолих да ми го даде. Той се съгласи. На следващия ден преди изпита по информационни технологии пуснах мотива на Петър Парапанов (PINK VUITTON) – продуцент на Madness, колега от университета и мой много добър приятел. Попитах го за мнение и той ми каза, че му харесва. На следващия ден имахме още един изпит – по реклама. Бяхме много напрегнати и аз внезапно попитах Пецата дали би работил с мен по тази песен. Събрахме се и написахме песента. Мотивът на Алекс се оказа перфектен за целта. Записахме демо и останахме много доволни. Като приключихме основните записи при Здравко Перников от Pernikoff Studio, решихме да се обърнем към Бате Пешо (СкандаУ) за микс и мастъринг. Той свърши страхотна работа и решихме, че парче с подобен саунд заслужава и добро видео. Свързахме се с Buddubbaz Tape Company и те направиха необходимото. Проектът беше готов и оставаше единствено да го реализираме. Нещата не се получиха с канала, който очаквахме да качи парчето. За наше щастие, Оцко Василковски от Hit Mix Music ни подаде ръка и повярва в нас. Това е историята зад Madness. Относно целта, моята цел винаги е била да радвам хората с музиката, която правя.

3. Разкажи ни малко повече за себе си. Музиката ли е твоето призвание?

- Аз съм на 19 години и съм от София. В момента ми предстои да бъда 2-ри курс по PR в СУ. Работя като технически съпорт за една анти-вирусна програма. Обичам да пътувам, да слушам музика, да свиря на китара, да гледам футбол и още много най-различни неща. Вокалист и китарист съм на алтърнатив метъл бандата Anonyme. Имаме един краткосвирещ албум зад гърба си, носещ името ‘’The Absence’’. Също така имаме и два официални клипа към песните ‘’Room 365’’ и ‘’Victory’’. Последната година реших да разнообразя музиката, която правя и започнах да пиша и изпълнявам поп с трап и етно елементи. Без съмнение музиката е моето призвание. Тя е нещото, което ме прави щастлив, моята най-голяма любов.

4. Професия ли е музиката за теб?

- На този етап все още не, но работя по върпоса.

5. Интересува ли се млад човек като теб от политика?

Орлин Павлов, Любо Киров и Графа с нова обща песен

Едни от най-обичаните български изпълнители Орлин Павлов, Любо Киров и Владимир Ампов-Графа са готови с ново завладяващо парче, което щ...

- Има хора, които се интересуват, но аз не съм от тях. Все пак от време на време проверявам какво се случва и в политическия свят.

6. Какво е мнението ти за политическата обстановка в България и каква е ролята на младите?

- Политическата обстановка без съмнение не е добра. Харчат се пари за какво ли не, а много българи в същото време гладуват. Корупцията е издигната на пиедестал. Главният проблем обаче не са политиците. Главният проблем е нашият начин на мислене, манталитетът ни. Позволяваме на управляващите да правят каквото си искат. Народът трябва да определя и тези, които са в парламента, са там, за да ни служат. Голяма част от българите забравят този факт и влизат в ролята на жертви - слаби и безпомощни. Ние сме велик народ, окован във веригите на една изгнила държава. Трябва да се даде път на младите. Историята, която имаме, трябва да ни дава самочувствие и да ни води напред към един по-добър и справедлив живот.

7. Разкажи ни за актуално събитие, което те е впечатлило през изминалия месец?

- Миналият месец го откраднах за себе си и се отдадох на заслужена почивка. Бях на море и като цяло релаксирах, което не ми се случва особено често. Затова и не съм обръщал голямо внимание на събитията в България по това време, но останах впечатлен от фестивала Varna Rock Fest, организиран от Цонко Цонев. Страхотни изпълнители и добра организация. Без съмнение едно от събитията на лятото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю