Цветан Цветанов се извини за думите си "няма кой да ме накаже" (ВИДЕО)

17039

Извинявам се за думите си "няма кой да ме накаже". Това заяви в предаването "Студио Actualno" бившият втори в ГЕРБ и лидер на партия "Републиканци за България", Цветан Цветанов

Той коментира думите си в "Панорама" по БНТ (припомнете си ги в Gospodari.com) от март 2019 г. по повод подадената от него оставка в контекста на скандала "Апартаментгейт". "Тези думи бяха интерпретирани и взети от контекста на целия разговор, който имах в "Панорама". Действително се извинявам за тези думи, ако са били възприети по буквален начин, че действително съм изразил мнение, че няма кой да ме накаже", обясни Цветанов. Той бе категоричен, че към онзи момент е взел лично решение да напусне Народното събрание. "Това беше контекстът и начинът, по който се изразих: че аз съм взел решение да напусна парламента, а не че някой ме е накарал да го направя", посочи още Цветанов.

Той обясни, че всичко, което е направил по отношение на покупката си на жилище, е да замени два апартамента за един. "Разликата от 39 кв. метра, която се получава, е закупена по банков път със 100 000 лв. Всичко е изяснено, всичко е ясно и всичко е направено максимално прозрачно", коментира бившата дясна ръка на премиера Бойко Борисов.

"Никога и по никакъв повод, нито някой от семейството ми, се е облагодетелствал с някакви ръководни позиции или позиции, които са получени, като развитие след моето избиране и влизане в парламента, или участие в изпълнителната власт. Няма нещо, което да съм направил в политиката, което да е било в ущърб на принципите и прозрачността", подчерта Цветан Цветанов.

Управлението на премиера Борисов

Според Цветанов проблемът в партия ГЕРБ е, че там никой не казва различното мнение. "Никой не казва това, което има като усещане и това, което получава като обратна връзка от обществото. Всеки се съобразява с това, което казва един човек в партията", коментира ситуацията в партията на Борисов бившият ѝ заместник-председател.

Цветанов счита, че страната ни в момента е във външна изолация. Вие виждате, че няма единна позиция на Европейската народна партия в защита на Борисов. За всички е ясно, че това управление в момента е непрозрачно. Това управление доведе до състояние, в което хората и бизнесът вече се страхуват да не бъдат атакувани по институционален път от когото и да било, каза Цветанов. Той не изключи някой да използва дори държавния ресурс, за да дискредитира неговата партия "Републиканци за България" още в зародиш.

Цветанов подчерта, че членовете на политическия му проект са солидарни с демократичната общност и искат предсрочен парламентарен вот. 

За времето си в ГЕРБ и срещите с хората по места, за целите, които си поставя ПП "Републиканци за България", и за геостратегическата ориентация на страната ни - целия разговор с Цветан Цветанов гледайте във видеото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю