Костадин Костадинов: Еврозоната е като доживотен затвор, Слави Трифонов иска да заличи държавността ни (ВИДЕО)*

22420
Костадин Костадинов: Еврозоната е като доживотен затвор, Слави Трифонов иска да заличи държавността ни (ВИДЕО)*
Снимка: Actualno.com

"Еврото е икономическият убиец на българската икономика - на спестяванията, заплатите и пенсиите на българския народ. Достатъчно е да си спомним какво се случи в Гърция, когато въведоха еврото. Тогава те искаха да излязат от еврозоната, но не намериха такъв механизъм. Нещо като доживотен затвор."

Това заяви в предаването Студио Actualno лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. От партията организираха протест с искане за оставката на финансовия министър Асен Василев. Причината е подписания от него план за въвеждане на еврото в България.

"Ние смятаме, че ликвидирането на българския лев ще доведе до окончателния край на последния елемент на българската независимост, а именно финансовата. Нямаме военна независимост, нито икономическа. Влизането в еврозоната ще ни направи зависими от чужда наднационална организация, каквато е Европейската централна банка (ЕЦБ), чийто борд на директорите не се избира, а се назначава.

Буквално вчера стана известно едно интервю на председателя на "Има такъв народ" Станислав Трифонов пред френска медия, в която той категорично казва, че е "за" еврото. Всички останали партии пък мълчат. Причината е, че България не е независима държава и българските политически субекти изпълняват заповедите на своите господари. А мълчат, защото не искат да се конфронтират със своите избиратели, тъй като 87 % от българските избиратели са против въвеждането на еврото, по данни на иначе субективната медия Капитал", отчете той.

"Освен че иска да ликвидира българския лев, формацията на Трифонов иска да направи същото и с българската държавност. В своето интервю председателят на партията заявява, че е хубаво нашата държава да стане част от общоевропейска федерация, с което да бъде окончателно ликвидирана българската държавна независимост", смята лидерът на Възраждане.

Костадинов посочи още, че на България липсва и хранителен суверенитет. Трябва да бъде поощрено българското производство и конкретно хранително-вкусовата промишленост, счита той.

"Възраждане има специална програма за възстановяване на българското селско стопанство. За да се случи това, ние трябва да предоговорим някои условия за членството на България в ЕС, защото договорените през 2006 г. от екипа на Меглена Кунева условия, са крайно неизгодни за България. В момента членството ни не отговаря на българските национални интереси и ако не успеем да ги предоговорим, просто трябва да го напуснем. Защото в този му вид е вреден и за европейската цивилизация. Видяхте какво се случи с казуса Орбан, когато приеха един съвсем нормален закон, с който се забранява рекламата на хомосексуална идеология сред малолетни и непълнолетни деца. В един момент това се оказа грандиозен проблем за ЕС. Аз смятам, че гласът на Орбан и такива като него, е гласът на здравия разум в съюза.

По отношение на обвиненията към "Възраждане" за връзки с Русия, Костадинов посочи, че такива няма. Колкото до отправящите ги - това са хора, които вземат пари от американското посолство, заяви той. Лидерът на "Възраждане" даде заявка, че ще бъдат изкарани наяве всякакви зависимости от чужди държави и продажбата на българския суверенитет. "В САЩ например, всеки който получава финансиране отвън, не може да се занимава с политическа дейност", заяви той.

Като основни приоритети на "Възраждане" Костадинов посочи демография, здравеопазване и образование. "Ние сме единствените, които имаме програма за справяне с демографската катастрофа. Първият законопроект, който ще внесем в парламента, ще е свързан именно с демографията", оповести Костадинов.

Той смята, че държавната администрация трябва да бъде намалена. Достатъчно е да видим броя на държавните служители преди 1989 година, когато държавата беше девет милиона и имахме командна икономика, спрямо сегашната - когато на практика сме 6 милиона и държавната икономика се е събрала в няколко обекта.

Относно личната си мотивация за влизане в политиката, Костадинов посочи, че той не харесва политиката, но без сами да запретнем ръкави и да си решим проблемите, никой няма да го направи.

"Аз не харесвам политиката. Тя ми донесе само гадости, клевети, арести, помия, съдебни проблеми, обгазявания... Но и да не я харесваш политиката, тя се занимава с теб. България не може да чака освобождение отвън. А надеждата е в огледалото. Вярвам в българския народ и ще му помогнем той също да повярва в себе си, заяви още той."

"Смятам, че предстоящите избори ще бъдат по-честни. След тях очаквам "Възраждане" да влезе в парламента и да започне изграждането на новата българска държава и писането на нова глава от българската история. Защото "Възраждане" в момента води борба за освобождаване на българската държава. Ние представляваме едно национално-освободително движение.

В правителството на Радев има хора, които преди това са били с Борисов. Като прословутия министър на образованието, който преди това е бил зам.министър във втория кабинет на Борисов. Както и министъра на финансите, който пък беше назначен от Плевнелиев като министър на икономиката. В България има два вида партии - "Възраждане" и всички останали. На 11 юли ни чака избор между разрухата, олицетворявана от всички партии, управляващи държавата през последните 32 години, включително и тези в последния парламент и "Възраждане", представлявана от нас - съвременните български възрожденци“, завърши той.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за предизборна кампания за парламентарни избори 2021; Kупуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

“Отговорите“: С Диана Андреева, арх. Иван Шишков и Борислав Сандов (ВИДЕО)

Георги Гьоков: Росен Желязков беше зависим от Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

От тройка към четворка: България с оценка за грижата за децата: Диана Андреева от НМД в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю