Мартин Стойков: Всеки организатор на събитие трябва да допринесе за положителната нагласа на участниците

109175
Мартин Стойков: Всеки организатор на събитие трябва да допринесе за положителната нагласа на участниците

Мартин Стойков е съосновател и изпълнителен директор на онлайн медията “Seminari365.com” и на трейнинг център, реализирал над 200 отворени обучения. Завършва “Икономическа психология” в УНСС. Преминава редица квалификационни курсове по мениджмънт, маркетинг и онлайн медии. Мартин започва да се занимава професионално с маркетинг през 2005 г. при създаването на бизнес регистър за сертификация и качество. През 2007 г. съосновава трейнингцентър, чиято дейност е организирането и провеждането на обучения и семинари. През 2008 г. дава начало на следващия си проект Seminari365.com, благодарение на който придобива допълнителен професионален опит при организирането на събития. Seminari365.com e oнлайн медия за пазара на събития в България, като в момента платформата е една от най-популярните всвоя сегмент в страната.

Бихте ли ни разказали за Вас и Вашата работа?

Адрияна Михайлова: Събитийният живот в България се раздвижва съществено

Aдрияна Михайлова е специалист с над 8 години опит в сферата на корпоративните комуникации и организацията на специални събития. Има ст...

Seminari365 е регистър за събития, свързани с бизнеса и личностното развитие, провеждащи се в България, по конкретно – семинари, конференции, обучения...
На едно място могат да се открият организаторите и техните събития, конферентни центрове, места за провеждане, както и компании, предлагащи услуги, свързани с осъществяването на дадено мероприятие. Стараем се по всякакъв начин да съдействаме за организирането и популяризирането на събитията в България, като на по-големите такива сме медийни партньори.

Като съосновател и изпълнителен директор на онлайн медията “Seminari365.com”, Вие имате наблюдение над събитийния бранш в България. Каква година беше 2013 за индустрията? Колко и какви събития се проведоха спрямо предходни години?

През 2013-та година, както и през 2012-та, в медията ни бяха регистрирани над 1000 събития, като разликата в броя за двете години е незначителна. Спрямо години като 2009-та и 2010-та, обаче, бройката на събитията се е увеличила с над 20%. За 2013-та година се забелязва спад на организираните семинари със световноизвестни лектори, в сравнение с 2011-та и 2012-та.

Причините за това са няколко:
- ситуацията в страната със сигурност се отрази и на събитийния бранш – забелязва се спад в посещаемостта на по-скъпите и големи семинари;
- средната цена на същите се понижава;
- високите хонорари на лекторите;
- миналите години в България гостуваха гуру-та в различни области и е нормално това също да се отрази.
 
Какви ще са тенденциите в събитийния бранш през 2014?

Публика и жури дават своята оценка в Eventex Awards 2012

Еventex Awards 2012 са българските награди за организатори на събития и техните партньори. Второто издание на наградите ще се състои на...

Предполагам, че отново водещи теми при по-големите събития ще са тези в областта на ИТ сферата и маркетинга. При по-малките обучения и тренинги разнообразието от теми е по-голямо.

Мнението ми е, че ще бъдат проведени повече събития от предходната година. Сигурен съм, че през 2014 г. организаторите на събития ще повишат качеството на услугата.

Често Ви виждаме на различни бизнес събития в ролята на фотограф. Това Ви дава много близък контакт с посетителите? Какво мислите, че липсва като изживяване и информация на участниците в тези бизнес семинари и конференции?

Фотографията е едно от хобитата ми, затова понякога се явявам и като такъв. А снимките са нужни за отразяване на събитието, както за медията ни, така и за партньорите ни.

Голяма част от организаторите на семинари и конференции разбраха, че ден или два, преминали само в получаването на суха материя и информация в определена област, биха могли да донесат нови знания, но за приятни изживявания, оставащи в съзнанието на посетителите ще трябва да се постараят още.

Вариантите да се избяга от превръщането на събитието в скучно не са малко и са въпрос най-вече на желание и креативност. Освен важни фактори като лектора, посрещането, регистрацията на гостите и условията в залата, различните игри или стимулиращи активността награди и адекватните решения по време на почивките, биха могли да прибавят допълнителна стойност на събитието. Според мен е задължително всеки организатор да направи опит и да допринесе за положителния емоционален заряд в участниците.

Вие сте част от журито на Eventex Awards 2013. Кой ще е водещият критерий, по който ще оценявате?

Няма как да посоча водещ критерий, тъй като събитията, които ще оценяваме ще са от различни сфери, различни по големина и идеи. От журито ще трябва да подходим индивидуално към кандидатурите от различните категории.

Повече информация за Еventex Awards 2013, можете да откриете на: http://eventex.bg/awards/2013/. Ако сте част от събитиината индустрия, интерес за вас би представлявала и единствената конференция в бранша – Eventex Conference 2014, която тази година е с международно участие и лектори. Повече можете да научите на http://eventexconference.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю