Ще направя “Надежда“ зелен, сигурен и осветен квартал: Румен Димитров кандидат за кмет на района на “Обединени за София“ (ВИДЕО)*

5478

Ще направя “Надежда“ зелен, сигурен и осветен квартал, всеки месец ще имам среща с домоуправителите. Това каза в предаването на Actualno.comСтудио Актуално“ Румен Димитров, кандидат за кмет на район “Надежда“ в София, издигнат от “Обединени за София“, където влизат “Продължаваме промяната“, “Демократична България“ и “Спаси София“. Той е частен предприемач, икономист и финансист и Областен председател на ДСБ за 25 МИР София. Ето какво каза той в отговор на въпроса защо се кандидатира за кмет на “Надежда“:

“Считам, че времето, в което съм имал възможност да изградя експертизата си, е достатъчно вече да приложа моите умения в услуга на гражданите. На това ще се отдам през следващите 4 години от мандата ми, който ще спечеля. Абсолютно убеден съм, че ще спечеля. Още повече, че енергията, с която съм зареден и посоката, която искам да покажа на хората, че е възможна, ще бъде оценена. Гарантирам, че нито една капка доверие, която ми се даде, няма да бъде предадена.

През последните няколко месеца се запознавам с проблемите на “Надежда“, виждам красивите части, виждам парковете, но в същото време виждам колко занемарен е районът. Потенциалът, който носи “Надежда“ е невероятен, дори учудващо за мен. Считам, че тази перла в короната на София, защото аз “Надежда“ я определям така, има възможност да бъде най-доброто място за живот в Европа.

От снимки от дрон не можеш да видиш проблемите, но когато се разходиш между хората и между блоковете, забелязваш една липса на енергия. Защо 16 години управление от един екип, който вероятно се е справял добре, губи енергията и някъде по трасето надолу се занижава контролът. Контролиращите стават приятели с контролираните и започват да се правят едни компромиси, което лично аз считам, че не е добре.“

Румен Димитров смята да направи кварталът по-сигурен, като се постави видеонаблюдение и да се подобри уличното осветление.

Той възнамерява да създаде обществени съвети, в които да влизат домоуправителите на входовете и гражданите, да имат срещи всеки месец и заедно да решават проблемите в квартала.

Индустриалната част на “Надежда“ Румен Димитров смята да съживи като се привлекат инвеститори, които да работят с чисти, иновативни технологии.

Смята да създаде прозрачни и полезни за квартала публично-частни партньорства.

Още в първия месец от мандата си той обещава да издаде предписания за обезопасяване или премахване на опасните сгради в “Надежда“.

Какво е посланието на Румен Димитров към надежденци, ще узнаете от видеоматериала.

*Публикацията е съгласно сключен договор за Местни избори 2023 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com