Симеон Славчев, ПП МИР: 100-те дни на правителството показаха, че промяната може да бъде и негативна (ВИДЕО)

23609

Стоте дни на правителството на Кирил Петков са тотална загуба за българския народ. Това каза в Студио Actualno Симеон Славчев, председател на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

Това са едни 100 загубени дни, на второ място това са загубените надежди на българските граждани. Всички много добре си спомняме как дойдоха т.нар. „промяна“ и тук ще подчертая, че промяната може да бъде не само позитивна. Тези 100 дни показаха, че промяната може да бъде и негативна. Всяко едно действие или бездействие на правителството е в негативна посока. Защото в момента в България има и социална криза, и финансова, и икономическа, и бежанска криза. Правителството не може да се справи с нито една от кризите. Напротив, задълбочава ги. Още от началото постави немотивирани предложения в коалиционното си споразумение. Това, както партия МИР още тогава каза, е не споразумение, а договор за отдаване на концесия на всяко министерство.

Една от идеите на нашата партия МИР беше да се приеме Закон за управление при кризи. Правителството не предприе тази стъпка. 100-те дни доказват, че това е една от грешките на правителството. Трябва да се създаде такова министерство и да се работи по предотвратяване на кризите.

ПП МИР за войната в Украйна и българската позиция

Преди два дни излязохме с една петиция, която нарекохме „Петиция за мир“ и над 600 български граждани я подписаха в електрлонен вариант. Нашата идея е, че България трябва да запази абсолютен неутралитет в тази ситуация, защото и двата народа, и украинския, и руския, са на първо място братски народи, на второ място славянски и православни народи. България трябва да защитава собствения си интерес. Партия МИР осъжда категорично всякакъв тип военни действия навсякъде по света. Ние сме за мир във всяка точка на света. Но когато гледаме националния интерес на България, той е запазване на неутралитет. В петицията се обяваваме категорично срещу даването на оръжие на която и да е от страните във военния конфликт.

Най-лошият проблем в тази ситуация е, че българското общество още повече и още по-полярно се раздели, което не бива да се допуска в тази ситуация. Българската позиция трябва да бъде солидарност и към украинския, и към руския народ и да помогне на всички бежанци без значение от чия страна са. В Украйна България има много голяма диаспора, бесарабските българи са там. И тук е ролята на правителството, което бездейства. Може да отвори зелен коридор и релена карта по подобие на тази, която има в Америка и да приюти абсолютно всички български граждани на територията на България. Организацията на приютяването на бежанците в България в момента е пълен хаос. Виждаме сведенията от Бургас, от Варна и от Русе, хората чакат по опашки от сутрин до вечер. Можеше да се създаде една перфектна организация така, че тези хора от границата на Република България до тяхното транспортиране, всичко да бъде от-до. В момента партия МИР, без да го афишира, има доброволческа акция на територията на община Русе, в комуникация сме с местното ръководство и помагаме за транспортирането на бежанци и предоставяне на храна и пакети от първа необходимост.

Кога ще бъде представено правителството в сянка на ПП МИР, трябва ил да бъдат въведени форсмажорни обстоятелства и какво мисли лидерът на партията за среднощните арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще узнаете от видеоматериала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Смяната на външния министър беше направена по най-идиотския начин: Румяна Коларова за рокадите в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю