Слави Василев: Борисов е политическо животно, но бъдещето принадлежи на "Има такъв народ" (ВИДЕО)

19521
Слави Василев: Борисов е политическо животно, но бъдещето принадлежи на "Има такъв народ" (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

"Ходът на Слави Трифонов да откаже мандата, без въобще да се колебае, е тактически правилен и това ще му донесе дивиденти. Причината за намаляващата разлика между ГЕРБ и "Има такъв народ" се крие именно в поведението на партията на Слави Трифонов."

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът Слави Василев. Той коментира и политическите послания на премиера в оставка Бойко Борисов, както и начинът на тяхното поднасяне.

"Борисов е политическо животно. Човек може да има всякакво мнение за него, той може по гащи да ви се появи с министрите, но няма проблем с това, защото фигурата му е толкова доминантна в българската политика, че можем да очакваме всичко от него. Никога не бива да се съмняваме в неговата способност за възкръсне или поне със сигурност да се върне на сцената.

Колкото по-странни изглеждат неговите ходове, колкото и абсурдни да изглеждат в очите на някои хора, Борисов си е извоювал този имидж и той работи в негова полза. Мълчанието на Слави Трифонов и неговата партия или оскъдните им послания, не са в състояние да контрират Борисов толкова, колкото е необходимо за да отстъпи първото място.

Борисов още е много силен и "Има такъв народ" трябва много внимателно да помислят как ще играят срещу него, защото той не е за подценяване. От президента пък може да се появи голямата изненада", смята той.

Политологът заяви, че БСП едва ли ще успее да състави правителство, но решението на Радев да предостави мандата именно на тях е правилно, защото все пак те са партията, която го е издигнала.

Той обаче изрази мнение, че подкрепата за втория му мандат от социалистите е дошла твърде късно и това е повлияло негативно на изборния им резултат. Защото образът на президента консолидира опозицията. В очите на обществото той е достойният противник на модела Борисов. Именно тази грешка на БСП й отне второто място.

Все пак мога да предположа, че госпожа Нинова ще предложи кабинет. Шансовете такъв кабинет да бъде подкрепен ми се струват малки, но можем да очакваме изненада. Да не забравяме, че в българския парламентаризъм се е случвало на третото раздаване да се формира кабинет, посочи Василев.

Хората са отвратени от нашата политическа система. Писнало им е да гледат как властта в България се формира на базата на някакви договорки. Обикновено Борисов е в основата им, той е архитекта на всяка една власт. Затова ходът на Слави Трифонов е правилен, когато отказва да участва в такива договорки.

"Народняшкият" стил на Борисов му носи дивиденти, защото той постига убеждението, че работи. Но посланията на "Има такъв народ" също са успешни, макар и те да говорят малко, но когато имат какво да кажат. Предстои сериозна битка, но ако трябва да заложа на една от двете формации, това ще бъде "Има такъв народ", посочи още той.

Пълното интервю с политолога можете да гледате във видеото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...