X
 
 

Кунева и Дончев залагат на европейското начало в бъдеще

15586 3
Кунева и Дончев залагат на европейското начало в бъдеще
Снимка: БГНЕС
Не е ли едно и също нещо европейски въпроси и европейски фондове? На този въпрос Меглена Кунева, която се грижи за първия ресор като вицепремиер във второто правителство на Бойко Борисов, отговори, че всеки в кабинета е свързан с европейската политика. Аз се грижа за инвестиционната част на нещата, подчерта Томислав Дончев в „Панорама”.

Дончев беше категоричен, че целта на един кабинет не може да е да оцелява. Новият-стар министър на еврофондовете вярва, че трудното начало може да означава и много здрава конструкция занапред. Хубаво е да има в един отбор кой да каже "аз" и кой "ние", коментира и Кунева на въпрос как сега Бойко Борисов ще работи в явна коалиция.

За какво ни е това спортно министерство?

Преговорите около съставянето на правителството легитимираха смъртта на българския спорт. Процес, започнал с демократичните промени в Б...

Основните ни искания и реформи са в програмната декларация, не сме се отказали от нищо, каза Меглена Кунева. На фона на нейните думи Атанас Мерджанов от БСП повтори добре заученото „ние няма да сме креслива опозиция”. А Станислав Анастасов, бивш екоминистър от кабинета „Орешарски” и депутат от ДПС, посочи, че партията му „се превърна по принуда от управляващата коалиция в куче-пазач на основни права и свободи”.

Винаги ще има някой, който в самото начало ще бъде поставен под съмнение дали може да се справи, коментира Кунева накратко назначението на Божидар Лукарски за икономически министър. А Томислав Дончев добави, че е хубаво като има въпроси и, че никой не бяга от тях – нито Владислав Горанов, нито Вежди Рашидов като министри на финансите и на културата. Анастасов попита защо проф. Велислав Минеков е напуснал Движение България на гражданите и дали не е заради Лукарски в светлината на модела „КОЙ”, но събрка името на професора и това беше веднага използвано от Кунева за поправка. Професор Минеков не е напускал партията ни, категорична беше тя.

Докато преговарях за влизането на България в ЕС, променихме пет пъти Конституцията. Това ни позволява сега да вършим определени действия и да говорим определени неща, каза Кунева.

Томислав Дончев подкрепи сливането на Агенция „Митници” и НАП, защото така нямало да се оправдават, че им липсва координация. А Кунева добави, че с ГЕРБ е договорено да има преходен период за размисъл и координация по сливането на двете агенции.

Цветанов преклони глава пред ЕНП: ГЕРБ не е отстъпвал пред Валери Симеонов

Действително имаше доста политическа риторика днес, но мога да ви уверя, че ГЕРБ ще се придържа към конструктивния диалог, който да не ...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Мутра "мутант",бивш бодигард на кого?,.А Сега "ВЕЛИК ПРО ЕВРиПЕ(еевски)ЕЦ.НАГОДНИК!Оставям на колегите да прибавят по-"оптимистичен"портрет.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Тази овца Кунева с произход от Бкп,какви ги приказва съюз с охранителя на Бкп Бочко,КАКВИ надежди има като всичко краде от хазната.ВСИЧКО Е МИНУС,какво бъдеще с заеми ще строи кой ще работи Ромите или дпс?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ДЯСНАТА ЧАСТ ОТ ТОЗИ БКП ЕЛИТ ДНЕС Е С ЛЕКО НАПОМПАНО САМОЧУВСТВИЕ , КОЕТО РАЗБИРА СЕ , ЧЕ Е БЕЗ ПОКРИТИЕ. НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА , КАТО НА ПРОБЛЕМ , А НЕ НА ЕЛЕМЕНТ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА. РАЗБИРА СЕ ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА И ВРАТА ЗА ПРОМЯНА НА ТОВА МИСЛЕНЕ. ЗВУЧИ ДЕБИЛНО ОПТИМИСТИЧНО , НО ТРЯБВА.
  : 0 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ЕВРОПА И ЕС СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ ПОНЯТИЯ , КОЕТО ВКЛЮЧВА , ЧЕ ВСЕКИ РОДЕН В ПОЛУОСТРОВ ЕВРОПА Е ЕВРОПЕЕЦ ПО ПРАВО. ЕСЕЕЦ Е НЕЩО ПО РАЗЛИЧНО. С НАЙ ГОЛЯМО ЗАДОВОЛСТВО ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ ВАЖНИ ПОДРОБНОСТИ , КАКТО И ДА ВИ НАПИША ОТНОВО , ЧЕ ВИЕ ФЕДЕРАЛИСТИ НЯМА ДА УСПЕЕТЕ. ВИЕ НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЕТЕ ДА ВТЪЛПИТЕ НЯКАКВА ЕВРОПЕЙСКА ИНДЕНТИЧНОСТ СРЕД НАРОДИТЕ НА ЕВРОПА НЕЗАВИСИМО ОТ ВАШИТЕ ПОБЪРКАНИ ОП виж още ›› ИТИ. ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПА И АЙДЕ ЗНАЕТЕ ПО НАТАТЪК ЗА ЕС.....
  : 0 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ВАЖНА ОСОБЕНОСТ Е , ЧЕ ЕДИН СВЕТОВЕН ЕЛИТ СЕ ОПИТВА ДЕМОКРАТИЧНО ДА ПРОКАРА НЯКАКЪВ ГЛОБАЛИСТИЧЕН ЕВРОПЕИЗЪМ , КОЙТО КОВАРНО ИЗМЕСТВА ТЕЖЕСТА. ЛОЗУНГЪТ ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПА НЕ Е РАВЕН НА ЛОЗУНГЪТ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЕЙРЕ ИЛИ ПОРТУГАЛИЯ ИЛИ СЛОВАКИЯ. ЛЕКА И ПОЛЕКА НАБИВАТЕ ЕВРОПЕЙСКОТО , КАТО ОСНОВНО. МАЙ ЩЕ ВИ ТРЯБВА ТИТО ЗА ДА УСПЕЕТЕ. ДАЖЕ СЛЕД НЕГО ОЩЕ 4 ИЛИ 5 МА ТИТОВЦИ И МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ НЯКАК виж още ›› ЪВ ЕФЕКТ.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ПРАКТИКАТА ПОКАЗВА , ЧЕ ЛИЦАТА ЗАЛАГАЩИ ЗА ЕС/НАЧАЛО СА ОНЕЗИ ЛИЦА ПРЕДИЗВИКАЛИ СИТУАЦИЯТА ГРАЖДАНИ НА Р. БЪЛГАРИЯ И ЕС ДА МАМЯТ , ЧЕ СА СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ ПРЕЗ 2012. ТОВА СА ЛИЦАТА , КОЙТО ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ДНЕС Р. БЪЛГАРИЯ СЕ НАМИРА В ДЪЛБОК УПАДЪК , ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА , НИСКИ ДОХОДИ , БЕЗРАБОТИЦА И ПЪЛНА БЕЗПРЕСПЕКТИВНОСТ. ОБИКНОВЕНО ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ ЛИЦАТА ОТ БСП СПОРЕД ТЕЗИ ЛИЦА ЗАЛАГАЩ виж още ›› И ЗА ЕС/НАЧАЛОТО , НО НЯМА НИТО ЕДИН ВИНОВЕН И НАКАЗАН СОЦИАЛИСТ ИЛИ КОЙТО ДА БИЛО. ВИСОКОПОСТАВЕН ВИНОВНИК ЗА ТАЗИ СИТУАЦИЯ. ТОВА Е РАЗБИРАЕМО , ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЛЕВИ , ДЕСНИ И БЕСНИ СА ПРОСТО ФРАКЦИИ НА ПАРТИЯ ОБЯВЕНА СЪС ЗАКОН , ЧЕ Е ВОДИЛА КРИМИНАЛНА ПОЛИТИКА
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  НОРМАЛНИТЕ ХОРА ОТ ДРУГИ ЧАСТИ ОТ ЕС БИХА СЕ СРАМУВАЛИ МНОГО АКО БЪЛГАРИЯ Е ВИЗИТКАТА НА ЕС. АМА КАК ДА Е ПО РАЗЛИЧНО КАТО НА СТОТИЦИ ПОРУТЕНИ СГРАДИ ВИЖДАМЕ ЗНАМЕТО НА ЕС И РАЗХОЖДАЩИ СЕ ОКОЛО ТЯХ ОЗВЕРЕЛИ ХОРА. СРАМ И МИСЛЯ , ЧЕ НА ЕС СЕ ПОДИГРАВАТ С ПЪЛНО ОСНОВАНИЕ ДОРИ И НА ПЛУТОН. АМА ТО СИ Е ЖИВА ГАВРА.ДАЖЕ
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Р. БЪЛГАРИЯ Е ВТОРА ПО ДОБИВ НА ЗЛАТО В ЕВРОПА , НО В ТОАЛЕТНИТЕ НА НЕЙНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ БОЛНИЦИ ЛИПСВА САПУН , А АКО ИМА ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА САМАРЯНСТВОТО НА НЯКОЙ СЛУЖИТЕЛ. ТОЗИ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ Я ВОДИ В ПЛАМЪЦИТЕ НА РЕВОЛЮЦИЯТА. ВОДИ Е ПЪЛЕН ПОГРОМ. В ТАЗИ СИТУАЦИЯ НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАПИШЕ ФАК ОФФ ЕУ УЕЙ.. СЛАГАМ РИТУАЛНИ МИНУСИ В ПОМОЩ НА Д.БЕЛИТЕ ЕС/ФИЛИ , КОЙТО КАЗВАТ , ЧЕ ПРЕСТОЯЛИТЕ СЕДМИЦИ БАНИ виж още ›› ЧКИ СА ЧУДЕСНИ И , ЧЕ ВКИСНАЛАТА СУПА Е НАЙ ХУБАВОТО ЯСТИЕ НА СВЕТА
  : 1 !
Последно в Актуално