X
 
 

Лукарски премина през първия си изпит, макар и в телевизионно студио*

22404 6
Лукарски премина през първия си изпит, макар и в телевизионно студио*
Снимка: БГНЕС
Председателството на Реформаторския блок ме подкрепи, като кандидатурата ми беше издигната от СДС. Радан Кънев е човекът, който даде идеята да стана министър на икономиката. Това заяви новият икономически министър Божидар Лукарски.

Декларация от Гражданския съвет на Реформаторите срещу мен няма, категоричен беше лидерът на СДС. Не знам откъде излезе тази декларация и колегите ми, например Мартин Димитров, Трайчо Трайков, не са подписвали. Мартин дори е казал пред медиите да не го вкарват в интриги, обясни Лукарски.

В МЗХ се надяват да бъдат осигурени средства за животновъдите

Министерството на земеделието и храните остава в едни добри ръце. Това каза служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев п...

Не от вчера съм обект на медийни атаки. Имам обаче достатъчно експертиза – четири години в Агенцията по приватизацията и пет години като зам.-кмет и отговарящ по търговската дейност в Община „Младост” на София, посочи Лукарски. Да не говорим, че голяма част от колегите ми в Европа са адвокати и юристи – например Кристин Лагарад, управителят на МВФ. В Германия икономическият министър е гимназиален учител, добави той.

На въпрос колко е БВП на България, лидерът на СДС отговори, че е 40 млрд. евро годишно. Изпитът в „Лице в лице” на bTV на новия министър продължи – как ще се отрази фалитът на КТБ на банковата система? Ликвидация е теминът, отвърна Лукарски. И уточни, че износът на оръжие например ще е затруднен, защото КТБ е била основна брънка по отношение на „Кинтекс”. Много от фирмите с влогове над 100 хил. евро ще бъдат затруднени, някои ще са принудени да правят съкращения, а тези хора по-трудно ще си намерят работа, защото са висококвалифицирани, прогнозира Лукарски. Той уточни, че Министерството на финансите, БНБ и КФН трябва да се занимават с КТБ. Няма сериозна опасност за икономиката ни заради КТБ, сигурен е Лукарски.

Новият министър обеща, че ще „прави усилия да се демонтира моделът „КОЙ” в икономиката”, а и не само. Основна роля обаче ще има правосъдното министерство и правосъдната система, измъкна се леко той. Но се съгласи, че по отношение на обществените поръчки трябва да работи и икономическото министерство. Запитан при какви обстоятелства ще напусне поста си, Лукарски каза, че би си тръгнал, ако не си изпълни задачите и загуби подкрепата на хората от Реформаторския блок. Най-важната ми задача е развитието на малкия и среден бизнес – в България една фирма в този сектор „живее” три години, уточни Божидар Лукарски. За целта чрез оперативните програми ще се цели да се подкрепи развитието на иновации, за да излиза нашият малък и среден бизнес в чужбина. Лукарски подкрепи правосъдния министър Христо Иванов, който „ще има нужда от по-сериозно мнозинство в парламента”, за да направи необходимите реформи в битката с „КОЙ”.

Моите уважения към г-н Кадиев, но аз като работих в Агенцията по приватизацията, не знам къде работи той. Така Лукарски коментира Facebook статуса на Кадиев „Не си същия, като си гладен, Лукарски”.

7 ноември: Да ни е честито новото правителство

България официално има ново правителство. По отношение на премиерската кандидатура на Бойко Борисов гласуваха 234 депутати, „за...

* Информацията е коригирана в частта за информацията за БВП на България - 40 млрд. евро според г-н Лукарски, а не лева.

Actualno.com

Етикети:

 • 11 6 11 преди 5 години Профил на трол?
  Световна банка
 • 11 5 11 преди 5 години Профил на трол?
  Ама спред световната цанка и не само е значително повече -
 • ФЕВРУАРИ ООД 4 ФЕВРУАРИ ООД преди 5 години Профил на трол?
  НИЕ ПИСАХМЕ , ЧЕ ЩЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО , ЧЕ ЩЕ ИМА ПРАВИТЕЛСТВО. , ЧЕ ВСИЧКО Е ЯСНО. НИЕ ОТ ЛЯТОТО ПИСАХМЕ , ЧЕ БОРИСОВ ЩЕ Е И НОВИЯТ СТАР ПРЕМИЕР. ДОПУСКАХМЕ , ЧЕ ПОНЕЖЕ СА БЕЗГРАНИЧНО АЛЧНИ МОЖЕ И ДА НЕ СЕ РАЗБЕРАТ. СТРАННО НО НИЕ ТУК СМЕ ТЕЗИ , КОЙТО КАЗВАТ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА И ТО СЕ СЛУЧВА. СЕГА ИСКАМЕ ЧУДЕСА ИЛИ ТЕЗИ ХОРА МИНИСТРИ ДА ЗАБРАВЯТ КОЙ СА И ДА ЗАПОЧНАТ РЕАЛНО ДА МИСЛЯТ ЗА НАРОДА. РАЗ виж още ›› БИРА СЕ , ИСКАМЕ И ДА СПЕЧЕЛИМ ОТ ТОТОТО ПО ЕДНА 6 ЦА
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Бог да пази българия от ДЕФИРМИРАНИ ОЛИГОФРЕНИ като Ллукарски,Кънев,Курнева
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Откога на завършилите елитни Софийски гимназии, с престижни професии, знаещи по няколко западни езици им казваме като на себеподобрите простаци, без образование и безработни?
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Лукарски и енергийната министърка ще са първите издънки. Тя и Чичолина беше депутат в италианския парламент, но дайте да вкараме всички бг к.рви в нашия парламент по тази логика.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  И този се е облажил от бандитската приватизация, при която от България бяха откраднати 30 милиарда !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ТРОЛ простак и тъпанар - облажилите се не живеят под наем!
  : 0 !