Подготовката на секциите в Турция е затруднена

21404
Подготовката на секциите в Турция е затруднена
Снимка: БГНЕС

Заради големия мюсюлмански празник Курбан Байрам подготовката на някои избирателни секции в Турция е затруднена и се бави.

Днес е първият ден от големия празник ислямски празник. В съседна Турция за този ден са характерни огромни задръствания и закъснения при предвижването на хората. В същото време трафикът на автобуси и леки коли към България се увеличи драстично.

Бареков насочи изборен взор към Румъния, опасява се от революция

Румъния пред Турция – това е новото мото в предизборната кампания на „България без цензура”. То беше разкрито лично о...

Поради подготовката около празника секционните избирателни комисии в Одрин, Чорлу и Измир ще започнат оборудването на избирателните секции днес в ранния следобед. Точно за Чорлу имаше най-много възражения от български партии и ВАС отмени решението на ЦИК за четири избирателни секции Шейх Синан, Чорлу. В това населено място няма дипломатическо представителство или консулство, няма подадено и нито едно заявление за гласуване.

Най-много избиратели се очаква да има в Бурса, където е една от най-многобройните общности на изселници от България. На тези избори избирателните секции в града ще са двойно повече в сравнение с предишните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com