Отново отложиха делото за местния вот в Павел баня

6943
Отново отложиха делото за местния вот в Павел баня

Административният съд в Стара Загора отново отложи делото за местния вот в Павел баня, този път за сряда, 18.11.2015 г. от 14.30 часа. Мотивът е, че трябва да бъдат разпитани свидетели, които са участвали в изборния процес. Actualno.com научи, че ще се изслушват застъпниците, които са били част от двата тура на местните избори в общината, но за тях се твърди, че не са били допускани при броенето на бюлетините. Става дума предимно за застъпници от ДПС.

Адвокатите на жалбоподателите от ДПС заявиха, че има съществени нарушения на изборния процес и при броене на бюлетините, информира още Радио Стара Загора.

Лютви Местан се намеси по делото за обжалване на изборите в Павел баня

На фаталния петък 13-и ноември от 14 часа Административният съд Стара Загора ще разгледа делото по искане на кандидата за кмет на Павел...

Мотив за това е, че протоколът на ОИК е подписан с особено мнение от секретаря и от двама членове на комисията, както и че в края на изборния ден са подадени 10 жалби в няколко изборни секции. На това основание жалбоподателите настояха пред съда да се открие производство за оспорване на всички протоколи от СИК в Павел баня, както и на крайния протокол на ОИК, да се назначи съдебна експертиза за повторно броене и да се явят свидетели.

Ответните страни обориха твърденията.

Въпреки това не става ясно защо ще бъдат разпитвани застъпниците, при положение че всеки един от тях е подписал протокол към съответната секционна комисия, с което удостоверява съгласието си с изброените бюлетини и отразяването на броя на гласовете в официалния документ.

Делото в Административния съд в Стара Загора започна  и с час по-късно от предвиденото - в 15.00 часа.

Още в самото начало то бе насрочено за сряда, 11.11.2015 г., но тогава в съда постъпи нова жалба от общинския председател на ДПС-Павел баня - Мурад Моллаахмед. Тя бе подписана с пълномощно и от лидера на ДПС - Лютви Местан.

Първото заседание на ОС на Павел баня започна с фалстарт

С фалстарт започна първото заседание на Общинския съвет в Павел баня, информира БГНЕС. Съветниците не успяха да си изберат председател...

Ето защо ответниците от Общинската избирателна комисия - Павел баня поискаха време да се запознаят с допълнително внесената жалба и това наложи отлагането на делото за днешния ден.

Припомняме, че на 1-и ноември Иса Бесоолу загуби изборите с 39 гласа от досегашния кмет на Павел баня Станимир Радевски, който встъпи отново в длъжност този понеделник. Възраженията на Бесоолу са относно нарушения в отразяването на вота от секционните избирателни комисии.

Тази седмица започна отново с патова ситуация в Павел баня. В понеделник, 09.10.2015 г., с 8 гласа за кандидатурата на ДПС, Шендоан Халит, с 4 гласа за Недка Кавръкова от коалиция "Обединение" и с 5 празни плика, в които не бе записно нито едно име, Павел баня остана без председател на Общинския съвет по време на тържествената церемония, на която полагаха клетва общинските съветници, кметът и кметовете на кметства в присъствието на областния управител на област Стара Загора, Георги Ранов, и зам.-областния, Мариана Кръстева.

Следващата сесия на общинския съвет, на която се очаква да се избере председател, е насрочена за 17 ноември.

Знаете, и двата тура на местните избори в Община Павел баня бяха белязани с редица нарушения на изборния процес, свързани с неправомерна агитация, раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, струпване на хора по секциите, заплахи срещу граждани и журналисти, както и множество скандали.

Станимир Радевски започва четвърти мандат в община Павел баня

В община Павел баня Станимир Радевски започва четвърти мандат на управление след инфарктни два тура на местните избори. Радевски спече...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com