Татяна Дончева: Организацията на изборите беше скандална

4215
Татяна Дончева: Организацията на изборите беше скандална
Снимка: Движение 21

"Движение 21" се представи прилично на местните избори. Удвоили и утроили сме резултата на места, където не сме били досега. Това заяви пред БНР лидерът на "Движение 21“ Татяна Дончева.

Тя беше категорична, че тежестта на купения вот е неоспорима. "Имаме 25 общински съветници на този етап. Могат за страната да са и повече, защото има четири общини, в които ще обжалваме резултатите, защото там не получаваме мандат за 3-4 гласа, а в Горна Оряховица – за половин. Бяхме ощетени в София и Варна", каза тя.

Над 75% от гласувалите в Ямбол и региона искат електронно гласуване

75.41% от гласувалите в Община Ямбол са за въвеждането на електронното гласуване при 100% обработени протоколи от СИК Това сочи справ...

По думите й организацията на изборите е била скандална. "Имаше изключителна некомпетентност. Да се поправят по няколко пъти протоколи на секционни избирателни комисии и да се броят на ръка преференции е безумно. Трябваше да се премисли предварително броя на секционните избирателни комисии и прилагането на Изборния кодекс. Абсурдно е в някои градове да достигат количеството на недействителните бюлетини до 10%", заяви Дончева.

Според Татяна Дончева започването на консултациите за промяна в Конституцията за отпадане на депутатския имунитет не е удачно решение.

От "Движение 21" считат, че са напълно основателни исканията за оставки и че ГЕРБ носят отговорността за хаоса при провеждането на местните избори. Партията настоява възможно най-скоро да бъде въведено машинно гласуване. По този начин ще се минимализира манипулирането на вота.

Зам.-председателят на "Движение 21" Симеон Славчев заяви, че има тотална манипулация на вота в София. Според него е абсолютно недопустимо близо 48 часа след края на изборния ден да няма окончателни данни за избирателната активност в столицата.

Близо 72% от хората в Сливен подкрепят електронното гласуване

71,99% от гласувалите в Община Сливен са отговорили с "Да' на въпроса "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен...

„За нас умишлено беше затруднен и процеса при гласуването на референдума. Въпреки това обаче сме доволни, че 70% от хората са гласували в подкрепа на въвеждането на електронно гласуване. Това ще даде възможност да се проведат дебати за начина, по който се провеждат изборите у нас“, каза другият зам.-председател Данаил Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com