Деца рисуват бъдещето в документалния филм „Писмо в бутилка“

30565
Деца рисуват бъдещето в документалния филм „Писмо в бутилка“

Малки и големи мечтатели разкриват своите емоции, чувства и виждания за нещата от живота в 45-минутния документален филм „Писмо в бутилка” и рисуват своето бъдеще в картини, фотографии и собствени музикални композиции.

Това е най-новият проект на школа „Дедал“ - Варна, която вече повече от 5 години търси млади таланти и ги обучава без такси в тайните на изобразителното изкуство, скулптурата, графиката, музиката, фотографията, дигиталните изкуства, графичния дизайн, кинематографията и театъра.

Стартира детски фото курс в Студио Фотопавилион

Отключи любовта към фотографията с четириседмичен курс на Фотопавилион за слънчеви човеци на възраст от 12 до 15г. Да се научим заедно ...

Авторите на идеята - художниците Дарин Сотиров, Цветан Кръстев и скулпторът Свилен Георгиев вярват, че мечтите, които отправяме към света живеят свой собствен живот и че Вселената знае как да ги изпълни. Вярват също, че посланията ще попаднат при хора с чисти сърца, които ще ги разпространят по света - защото утрешната реалност се проектира чрез мечтите ни днес. Режисьор и оператор на филма е Георги Кръстев, а авторската музика е на Меги Саркисян.

Лентата е запечатана на дигитален носител и копия от нея вече пътуват до далечни незнайни брегове чрез древния метод за спасение или за изпълнение на мечти – хвърляне на писмо в бутилка в морето. 50 подобни писма на български и английски, заедно с филма тръгнаха на своето романтично пътешествие по морската шир преди седмица от Варненския залив. Чудното пътуване започна от борда на тримачтовата баркентина „Роял Хелена”, която ги откара в открито море и хиляди прекрасни мечти полетяха в синия безкрай на вълните.

Една от мечтите на екипа на „Писмо в бутилка” е филмът да бъде видян от повече хора, а посланието му да бъде разпространено далеч по света. Лентата вече е селектирана за участие в 20-тия фестивал на българския документален и анимационнен филм „Златен ритон” през декември в Пловдив. Предстои и участие в престижни международни фестивали за документално кино в Европа и САЩ.

Безплатни ателиета по рисуване и фотография в Софийска художествена галерия

Стартираха програмите на Фондация Easyart Изкуство за малките и Фотография за малките в Софийска градска художествена галерия, които да...

Бихме били щастливи и Вие да станете част от тази красива идея, приемайки поканата да присъствате на официалната премиера на филма във Варна. Тя ще бъде на 10 ноември 2013 г. /неделя/ от 18 часа на основна сцена на ДТ „Стоян Бъчваров” във Варна. Носете си усмивките!

Трейлър на филма в youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YRi1mzxTRWY

За контакти и повече информация:

052 61 55 21 офис „Дедалгруп“

0888 24 06 05 Дарин Сотиров

Второ издание на Софийския ученически фестивал "Театър в аванс"

Театърът Ако веднъж си бил на сцена, никога вече не можеш да си част от публиката. Казват, че актьорът е човекът зад маската. Глупости...

0888 893 111 Галина Пашалова

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com