Приказен концерт на възглавници

34908
Приказен концерт на възглавници

Всички красиви приказки започват с нежната музика на феите. Зад техните вълшебни думи са скрити хиляди невидими дворци и безкрайни зелени гори, причудливи усмивки и магически звуци.
 Всички весели години започват с едно малко приключение. Няма как, ще трябва да разкрием доброто си сърце и да победим силите на мрака в един Приказен концерт на възглавници на дванадесети януари в замъка на архитектите.

Феите, с които разполагаме, нямат вълшебни пръчици и сребърни крилца. На тяхно място те притежават почти неизчерпаем арсенал от мустаци и пенснета, счупени моливи и разстроени прически. Една необикновена задруга, в която участват господата Пьотр Илич Чайковски и Енгелберт Хумпердинк, Феликс Менделсон Бартолди и Леош Яначек, Сергей Сергеевич Прокофиев и Николай Андреевич Римски-Корсаков.

Приказките ще бъдат разказани от цигулката на Цветелина Панайотова, виолончелото на Франческа Формизано и небезизвестното пиано на госпожица Марина Симеонова. Съвсем естествено, тримата музиканти притежават дълги биографии, изпълнени със смели подвизи и царски отличия.
Те обичат да прелитат от студените баварски гори до слънчева Арабия още преди да обядват. Малкият пясъчен човек е много строг и не обича закъснения. А и Пепеляшка винаги организира нещо с цар Берендей и Шехерезада.

Очаква се специалното участие на разсеяната музикална муза Зузи. Темпото и нотите на музикантите са в хиляди сигурни ръце и един комин, зад който има тържествено обещание: „Със сребрист маркер към послушание!”. Предстои ни да усетим юридическата тежест на този документ.

12 януари 2014

Националният военноисторически музей обявява конкурс „Имена за малките герои“

Специална изненада за всички свои малки приятели е подготвил Националният военноисторически музей. В началото на новата 2014 година ще ...

11:00ч. и 17:00ч.

Съюз на Архитектите в България

6 причини да изберем немската школа за децата

С тази кратка и практична статия, ние от Summerly* се надяваме да помогнем на всички родители, които мислят, че инвестицията в образова...

ул. “Кракра” №11, гр. София

Цени на билети:

Възрастен – 20 лв.

Quarto Quartet и Vaya Dance Studio отново в “Кармен – история с рози”

Заповядайте на концерта с приказен сюжет "Кармен - история с рози", на 14 декември (събота), от 19 часа в зала "България" - проект на Q...

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com