“Приказки за арфа” - необикновен коледен концерт за децата в Русе

35618
Снимки:

На 23 декември (понеделник), 15:00 часа в Доходно здание в Русе ще се изнесе необикновеният коледен концерт на Фортисимо Фамилия - „Приказки за арфа” с Анжела Маджарова, Мая Бежанска и Максим Ешкенази. Инструментът се превръща в главен герой на истории, изтъкани от нежност, любов и радост.

Говори се, че първата съвремена арфа е създадена за прелестната френска кралица Мария Антоанета, която обожавала инструмента. Според някои източници именно благодарение на нея арфата става инструмент, достъпен и за жени. В ролята на съвременна кралица на арфата влиза солистката Анжела Маджарова, която ще запознае децата и техните родители със звука на арфата, често определян като божествен.

Детско Парти „Коледно вълшебство”

„Къщата на Мая” организира вълшебно Коледно парти на 20 Декември от 18:30 ч., в което дядо Коледа и Снежанка ще бъдат специ...

Анжела свири от ранна детска възраст във Филхармония „Пионер”, където е работила с едни от най-големите музиканти на 20 век – Ленард Бърнстейн, Джанлуиджи Джелмети, Ицхак Пърлман и други. Репертоарът й се простира от барок и класика до импресионизъм и съвременна музика. В програмата на „Приказки за арфа” Анжела Маджарова включва романтична история от „Легендата за Орфей и Евридика” на Юлиана Тошкова-Патруйо, „Марионетки” на Александър Глазунов и още редица произведения, които показват пълния диапазон от емоции, които може да предаде арфата. Веселата пиеса „Канари”, в аранжимент за келтска арфа, инструмент, който и до днес се смята за национален ирландски символ и има своето място на герба, е едно от най-атрактивните произведения, които Анжела ще изпълни. Коледни песни, любими на малки и вече пораснали деца, ще зазвучат, за да ви припомнят магията на празника.

Сценичната половинка на Анжела Маджарова е комедийната актриса Мая Бежанска. Главната героиня от актуалния сериал „Домашен арест” впечатлява с рядък талант, с неизчерпаем запас от забавни истории и иронично-смешни коментари за всеки случай. Завършила е НАТФИЗ, специалност актьорско майсторство за куклен театър, изявявала се е и като певица в компанията на Стефан Вълдобрев и Камен Донев.

Оркестърът на Русенска Филхармония ще се дирижира от Максим Ешкенази. Наричан “посланик на класическата музика”, маестро Ешкенази живее и работи в Лос Анжелис, САЩ. Там той е музикален директор и диригент на Pacific Symphony Youth Orchestra - млади музиканти, които през 2011 г. правят първото си турне в България. Максим Ешкенази е и втори диригент на Карл Сейнт Клер, музикалният директор на Pacific Symphony, и участва активно в образователните програми на филхармонията, чрез които всяка година класическата музика стига до над 20 000 деца, променяйки завинаги живота и отношението им към света. Освен това, Максим Ешкенази е и главен диригент на Colburn Chamber Orchestra и Orchestra De Camera в Музикалната консерватория „Колбърн”. Виртуозен диригент и цигулар, Максим непрекъснато пътува, изнасяйки концерти в цял свят.

Oчакваме ви, за да дадем начало на най-красивите празници с музика!

Quarto Quartet и Vaya Dance Studio отново в “Кармен – история с рози”

Заповядайте на концерта с приказен сюжет "Кармен - история с рози", на 14 декември (събота), от 19 часа в зала "България" - проект на Q...

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com