Представят програми за заетост в Кюстендил

1367
Представят програми за заетост в Кюстендил
Снимка: facebook.com/Областна администрация-Кюстендил

Областния съвет за развитие и Агенцията по заетостта насрочват Заседание на Комисията по заетостта, което ще се проведе на 18-ти октомври от 13:30ч. в заседателната зала на Областна администрация - Кюстендил.

В Дневния ред на заседанието е включено обсъждане на резултатите от второто за 2018г. проучване на потребностите от работна сила. Ще бъдат представени актуални програми за заетост, по които работодателите могат да кандидатстват.

Микробус с ученици катастрофира в Кюстендилско, шофьорът загина

Вчера в село Слокощица  микробус "Мерцедес", превозващ ученици, се е ударил в крайпътна стена. Благодарение на реакцията на 59-год...

Областния съвет за развитие (ОСР) е консултативен орган съответно на Министерския съвет и на Областния управител. Предсесател на ОСР е областния управител на обл. Кюстендил Виктор Янев. ОСР изготвя различни стратегии за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в област Кюстендил, създава комисии за развитие на културата, балнеологията, зимните спортове, а през 2016г. се създава и постоянна Здравна комисия към Съвета.

Комисията по заетостта към ОСР също е постоянна и е съставена от 32-ма членове. Председател на Комисията е Областния управител. През 2018г. Комисията сформира работна група, в която се включат представители на: областната администрация и общините на територията на областта, териториалните поделения на Агенция по заетостта, областните структури на представителните организации на работодателите и представителните организации на работниците и служителите; представители на отраслови и браншови организации.

Целта на работната група е да набира, обработва и предоставя на Агенцията по заетостта информация, за потребностите на работодателите от работна сила в областта. През тази година тя е организирала проучвания и анкети сред работодателите и на заседанието ще се представят и обсъждат резултатите от второто, за годината, проучване по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com