Кметът на Тетевен направи дискусии за проблеми на населени места в общината

5978
Кметът на Тетевен направи дискусии за проблеми на населени места в общината
Снимка: Община Тетевен

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева започна обиколка на селата, които попадат в административната сфера на общината.

Първото посещение беше в село Малка Желязна, където д-р Бояджиева заедно с кметския наместник Лилия Жебраел, зам.-кмета Свилен Русинов и председателя на Общинския съвет – Тетевен Мария Стойчева се срещнаха с най-будните жители на селото. След представянето на отчета за изминалата година, бяха обсъдени множество въпроси, касаещи местното население като – ще отвори ли врати магазин в селото и начини за доставка на продукти, ситуацията с безводието през летните месеци и др. В получилата се дискусия, хората благодариха и изказаха своята радост, че са изслушани и им е обърнато внимание.

Девета санирана сграда получи Акт 16 в община Тетевен

На 8 февруари бе подписан Акт 16 за установяване годността за ползване на строеж на още две сгради в община Тетевен. Това са блоковете:...

Втората среща се проведе с жителите на село Гложене, където екипът на д-р Бояджиева бе посрещнат от кмета на селото Милчо Милчев. Дискусията започна с представяне на отчет от г-н Милчев, съсредоточен върху това какво е направено в селото и какво ще се направи през тази година, след което думата бе дадена на кмета д-р Бояджиева – за един по-обстоен и подробен анализ на Годишния отчет на община Тетевен за 2017 година. Бяха дадени подробности около най-наболелите въпроси като този с изграждането на нов мост по пътя Тетевен – Ябланица. Градоначалникът каза, че е започнало проектирането, като през тази година се очаква изграждането на въпросния мост. Д-р Бояджиева добави, че ще бъде реконструирана старата църква в селото, а тази на центъра ще бъде ремонтирана.

Друг важен въпрос, който получи своя отговор, беше за общинското сметище. За неговата рекултивация от ПУДООС ще бъде финансиран одобрен вече проект за 1,2 млн. лв., като около 300 хил. лв. ще е собственият принос на общината. Те трябва да бъдат осигурени като безлихвен заем и да се гласуват на ниво Общински съвет в Тетевен, а очакванията са, че дейностите по закриването ще започнат през тази година.

Бе отчетен и факта, че тази година в селото ще бъдат инвестирани 50 хил. лв., част от които ще се използва за ремонта на три улици. Повдигна се въпроса за масовото неплащане на данъци, както и за безработицата и свободните работните места, а направения извод бе, че работа има, но няма желаещи.

Общински съвет – Тетевен прие Бюджет 2018

На 26 януари се проведе тридесет и шестото заседание на ОбС – Тетевен, на което бе приет бюджетът на Община Тетевен за 2018г. Ос...

Д-р Бояджиева представи данни за открити около 200 нови работни места през 2017 г. на територията на общината. По програмите за безработни общината е назначила 150 души, а по данни на Бюрото по труда общо назначените лица в общината за 2017 г. са 1194.

Кметът добави, че е наследила около 5 млн. лв. задължения в началото на своя мандат, които към тази година са стопени до 1,5 млн. лв. Тя допълни още, че се изплащат и два големи кредита по 4млн. лв., които отново са заварени от предходните управления и струват на общинската хазна 800 хил. лв. годишно.

Д-р Бояджиева отчете и помощта, която правителството оказва на общината. През месец март бяха отпуснати 1 096 545 лв. - временен безлихвен заем, от Централния бюджет, за финансово оздравяване, а последната отпусната сума е в размер на 1 млн.лв. - целева субсидия за ремонт на пътища в цялата община.

Градоначалникът даде информация и за това, че има желание от инвеститори да започнат дейност на територията на общината, но големият проблем е, че всички стари предприятия са приватизирани и няма общински терени, които да се предоставят. Д-р Бояджиева каза още, че Общината прави опити за контакт между инвеститорите и собствениците на тези частни имоти, но към момента няма постигнати споразумения.

Кметът на Тетевен отговори на твърденията на БСП за „безпринципни назначения“

Кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева излезе с официален отговор на твърдения на БСП за „безпринципни назначения“ и „съ...

Относно общинското дружество "Четпром" ЕООД, се очаква произнасянето на Върховният административен съд, като последна инстанция по дело, заведено от "Дир.бг Холдинг" ЕАД, срещу решението на ОбС за приватизацията, определящо конкурсните условия. Тъй като съдебното производство не е приключило, процедурата по приватизацията на “Четпром” ЕООД е временно спряна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч