Ловешки учител по английски участва в международна конференция във Виена

7958
Ловешки учител по английски участва в международна конференция във Виена

Преподавателят по английски език в Природо-математическата гимназия в Ловеч Елица Върбановска участва в международна тематична конференция във Виена, съобщават от училището. Тя беше избрана като един от двамата представители на България на семинар, озаглавен „Учене, преподаване, обмен - училищно сътрудничество в Дунавския регион", съобщава Дарик нюз.

Среща в австрийската столица си дадоха 55 учители от 10 европейски държави, работещи по eTwinning проекти. Те обсъдиха не само нуждата от сътрудничество между училища от региона, но и предизвикателствата, пред които са изправени учителите. Организаторите дадоха насоки на присъстващите как да използват платформата eTwinning за проекти по програма „Еразъм+", показвайки добри практики на австрийски преподаватели.

Учители от шест държави са на посещение в Ловеч по международен проект

Учители от шест държави са на посещение в Ловеч по международен проект на Езиковата гимназия. Гостите са от Гърция, Турция, Румъния, Сл...

Резултат от интензивната двудневна програма е и регистрираният проект „A day in my life", разработен съвместно с още 10 гимназии. Освен ученици от Природо-математическа гимназия в Ловеч, по проекта ще работят по две училища от Австрия, Хърватия и Чехия, както и по един партньор от Румъния, Словакия и Молдова. Идеята на проекта е учениците от всяка една държава да „разкажат" със снимков и видеоматериал как протича денят им в училище и след него.

Съпоставяйки учебните планове, образователни системи и начин на оценяване, тийнейджърите ще разберат повече за чужди, непознати за тях държави; ще развият езиковите, комуникативните и презентационните си умения. Като финален продукт е предвидено създаването на електронна книга с информация за живота на младите хора в горепосочените държави от Дунавския регион. Дейностите по проекта ще обхванат ученици от 13 до 17 години и ще стартират през новата учебна година.

 

 

Отличиха над 100 учители и ученици в Ловеч

Над 50 учители и 80 ученици бяха наградени от Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч на официална церемония в художествена га...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч