Тетевен подписа договор за приватизация на "Четрпом"

2822
Тетевен подписа договор за приватизация на "Четрпом"
Снимка: Община Тетевен

Днес, на 22 август, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, подписа договор с инж. Марин Колев Радевски, изпълнителен директор на "КАЛИНЕЛ" ЕООД за приватизация на общинско предприятие "Четпром" ЕООД. Чрез приватизационната сделка се прехвърля собственост върху 9137 брой дялове, представляващи 90,024% от съдебно регистрирания капитал на “Четпром” ЕООД – Тетевен.

Сделката става факт след одобрение на Общинския съвет, при следните условия - да се запазят съществуващите работни места и предметът на дейност на предприятието, да се направят инвестиции в размер не по-малко от 800 хил. лв., да се разкрият най-малко 250 нови работни места. След двегодишни съдебни процедури, поради обжалване на тези условия от страна на една от фирмите кандидати в конкурса, Върховният административен съд излезе с решение, че условията, които Общинският съвет е поставил, са изцяло в полза на местната общност и са законосъобразни. "Избрана е фирма "КАЛИНЕЛ" ЕООД, която отговаря на конкурсните условия и която даде оферта с по-изгодни условия, от тези, които Общинският съвет беше заложил", обясни д-р Мадлена Бояджиева.

Кметът на Тетевен осъди на първа инстанция местния лидер на БСП

Интересен обрат претърпя дело, по което кметът на Тетевен д-р Мадлен Бояджиева беше обвинена от общинския съветник и председател на мес...

Според условията на договора за приватизация купувачът трябва да извърши инвестиции в дружеството в размер не по-малък от 1 180 000 лева без ДДС за срок от три години от придобиването на дружествените дялове по предложената инвестиционна програма, както следва:

1. За строително монтажни работи в размер на 650 хил. лева;

2. За закупуване на високо-производителни машини за производство на четки в размер на 350 хил. лева;

3. Закупуване на високо – технологични машини за шевно производство - минимален размер 180 хил. лева.

Мъж се е удавил край Тетевен

Мъж се удави в придошлите води на река Вит край Тетевен този следобед. Това съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници. М...

"КАЛИНЕЛ" се задължава в три годишен срок от придобиването на дяловете по настоящия договор да запази съществуващите към момента на продажбата 50 работни места и да осигури 265 нови / 15 в производство на четки и 250 в нова производствена дейност - производство на текстилни изделия и др./, съобразно предложената оферта. Купувачът трябва да запази предмета на дейност на Дружеството и да развие друг вид производствена дейност за срок минимум три години, а именно – производство на текстилни изделия и др., да поддържа ниво на екологичната обстановка, съобразно изискванията на българското законодателство. Купувачът няма право да прехвърля закупените от него дялове и активи (недвижими имоти), без съгласие на продавача за срок от 3 години след придобиването им.

"КАЛИНЕЛ" ЕООД е основана през 1994 година в Троян със сто процента частен капитал. Фирмата стартира дейността си с производство на вата за мебелната и шивашката индустрии. В момента е водеща компания в производството на домашен текстил в Европа и една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Притежава производствена площ от около 36 000 кв. метра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Кметът на Тетевен поздрави жените от пенсионерския клуб в с. Черни Вит

Пенсионерските клубове от няколко града се събраха на приятелска среща по случай 8-ми март

Кметът на Тетевен получи грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Болницата в Ловеч е на ръба: Персоналът масово напуска

Община Тетевен отбеляза националния празник 3-ти март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч