В Ловеч ще си спомнят за хандбалната си легенда

4789
В Ловеч ще си спомнят за хандбалната си легенда

Турнир в памет на легендата на ловешкия хандбал Виктор Симеонов – Сома ще се проведе на 26-ти септември в Ловеч от 10.00ч. сутринта. В него ще вземат участие отборите на ‘Осъм“ - Ловеч (юноши младша), „Чардафон“ - Габрово, „Левски“ - град Левски, и най-малките деца на „Осъм“ (12-годишни момчета), съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Турнирът се провежда за втора поредна година. Финансирането на дейностите по организирането и провеждането му се осъществяват с подкрепата на Община Ловеч.

Младежите на хандбален клуб "Осъм" с грамота в Ловеч за спечеленото държавно първенство

Хандбален клуб „Осъм“ е удостоен с почетната грамота на Ловеч за спечеленото държавно първенство от отбора мъже 14 години &...

Виктор Симеонов е роден на 1 август 1935 в Плевен. Завършва техникум по физическо и спорт в Пловдив. Основоположник на хандбала в Ловеч. Известно време играе в „Локомотив“ - София, където е капитан на отбора и става шампион на страната. Под негово ръководство като играещ треньор на „Кърпачев“ (сега „Осъм“ - Ловеч) отборът влиза в А група - мъже.

В треньорската си кариера има 15 титли при подрастващите, а с мъжкия отбор печели три пъти купата на България и класира тима за европейските клубни турнири. Виктор Симеонов е майстор на спорта и носител на много награди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч