Удължават ски пистата под връх Ком

134687
Удължават ски пистата под връх Ком
Снимка: БГНЕС

До края на 2015 година ще бъде удължена ски пистата под връх Ком, съобщи кметът на Берковица Димитранка Каменова. Към сегашната й дължина от 1,5 км ще бъдат прибавени 1,1 км. С новата дължина тя ще стане по-привлекателна за любителите на зимния спорт, предаде Стандарт нюз.

Кметът се надява в скоро време министерството на земеделието и горите да предостави на общината два имота от 60 дка, които са нужни за удължаване на пистата. Процедурата за прехвърлянето им от държавата на общината е в ход. Имаме готовност да купим и оръдие за сняг, с което пистата ще бъде посещавана и в дните, когато няма нужното количество сняг, каза кметът.

Обмисля се откриването на ски писта във Видинско

Има идея за откриването на ски писта в община Чупрене, съобщи Моят Видин. Все още обаче експертите не са се произнесли по тази идея. В...

Ски пистата под Ком е единственото място за зимния спорт в областите Видин и Монтана. В събота и неделя на него се струпват много скиори и любители на зимната планина. Пистата, алпийски тип, тръгва от връх Малък Ком, който се намира на 1960 метра надморска височина. До него се стига с 2 ски влека – за възрастни и за деца. В края на пистата се намира хижа „Ком", която разполага със 120 места за нощувка, ресторант и туристическа столова.

През 2009 година общината създаде смесено дружество с компанията „Главболгарстрой" за изграждане на спортен комплекс около сегашната ски зона. Разработен е проект за изграждане на 6 въжени линии, седалков лифт, обособяване на 3 скиорски зони, писти за сноуборд и биатлон. Направеното досега включва изготвяне на устройствени планове на зоната, уреждане на собствеността на терените. Реалното строителство започва тази година с удължаване на пистата, обясни Димитранка Каменова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Монтана