БНТ все пак ще излъчва Олимпиадата

2211
БНТ все пак ще излъчва Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver

Българската национална телевизия (БНТ) ще излъчва зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Телевизията се договори с "Дискавъри", която купи за 1.3 млрд. долара правата за следващите два олимпийски цикъла и до 2024 г. игрите ще се предават по "Евроспорт".

БНТ ще излъчи 110 часа състезания на живо и студийна програма от София. На място се изпращат двама репортери и оператори. От олимпийските игри в Токио през 2020 г. ще бъдат излъчени 250 часа от състезанията, заяви генералният директор на БНТ Константин Каменаров.

Обявиха част от имената на 169-та руски олимпийци, които ще участват в Игрите в ПьонгЧанг

Международният олимпийски комитет е регистрирал официално 169 руски спортисти за участие в Зимните олимпийски игри тази година в южноко...

"Прекрасно е, че това споразумение ще гарантира на спортните фенове в България възможността да проследят интересните олимпийски моменти по най-добрия начин за тях. Богатият опит на БНТ в отразяването на Олимпийските игри, заедно с иновативния подход на "Дискавъри" и целогодишното проследяване на олимпийските спортове от "Евроспорт", ще ни позволи да пренесем чрез телевизионните екрани всеки миг от Олимпиадата до хората. Гордеем се, че можем да споделим вдъхновяващите истории на българските спортисти и техния път към осъществяване на мечтите" – каза Виктория Дейвис, генерален мениджър на "Дискавъри Нетуъркс" за Централна и Източна Европа, Североизточна Европа, Турция и Средиземноморието.

Досега БНТ придобиваше права за излъчване на Олимпийските игри в качеството си на член на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). След като "Дискавъри" спечели правата за излъчване, компанията проведе поредица от преговори с обществени телевизионни оператори в Европа за сублицензиране, за да отговори на изискванията на МОК да бъдат осигурени минимум 100 часа безплатно излъчване на зимните олимпийски игри и 200 часа от летните олимпийски игри.

Наскоро БНТ загуби правата за излъчване на тенис турнира в София. "Нова броудкастиг груп" се възползва от промените около организацията на надпреварата и взе както телевизионните, така и правата за името на турнира.

Компанията може да понесе голям удар, ако Григор Димитров пропусне надпреварата в "Арена Армеец". Шампионът заяви, че е под въпрос заради проблем с рамото.

БОК утвърди олимпийската делегация за Пьончан, Радослав Янков ще е знаменосец

Общото събрание БОК утвърди българската делегация за ХХІII Олимпийски зимни игри Пьончан следващия месец. Делегатите решиха в най-прест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт