Директорът на тотализатора няма да жали уволнението си, макар да изглежда незаконно (ВИДЕО)

2664
Директорът на тотализатора няма да жали уволнението си, макар да изглежда незаконно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Не знам защо искат да ме отстранят. Така изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров коментира готвената от новия спортен министър Радостин Василев промяна на ръководството на БСТ.

Не може постоянно да се съдим. Затова си тръгваме – след като има редовен кабинет и той не ни иска, отиваме си, обобщи Любомир Петров, който е избран с конкурс. Съответно, той призна, че ако отиде на съд, ще спечели, но с аргумент, че се е уморил, няма да съди държавата. Имаме среща днес (17 януари) в 15:00 часа с министър Василев, ще дискутираме, каза още Петров. Може да си промени решението, всичко можем да очакваме, съгласи се директорът.

Радостин Василев: В понеделник освобождавам цялото ръководство на тотото

"В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. По първи...

Любомир Петров каза и друго – не знае дали сега може да бъде уволнен, след като още тече дело за друг опит за отстраняването му. "Сложна е ситуацията, доста сложен казус", заяви директорът.

Според информация на Actualno.com, има заповед за смяна на Петров и ръководството на БСТ още от 4 август, 2021 година. Тя е обжалвана в съда, но дотук Петров губи - остава обаче Върховния касационен съд. Именно заради това изглежда странно спортният министър да бърза със смяна на ръководството на тотализатора, след като до окончателно съдебно решение има малко време.

Абсолютно реалната печалба не е 11 млн. лева, както казва министър Василев, а е 53 млн. лева, каза Петров. Решението да бъдем сменени е политическо, настоя директорът на БСТ. Не знам какви са тези тежки проблеми, за които министърът говори, добави той.

Според казаното от него, от март миналата година тече проверка на БСТ и тя още не е свършила. Много документи и много бумащина, поясни Петров. И напомни, че АДФИ ги проверявала една година. Не се притеснявам какво ще излезе от тази проверка, добави той.

НАП проверява спортния тотализатор след сигнал за нередности

Национална агенция за приходите започва проверки в Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ и още 14 дружеств...

Според обзорния анализ на Петров, състоянието на Българския спортен тотализатор в момента е в отлично. Той даде пример – сега по сметките на Тотото има почти 50 млн. лева, което никога досега не се е случвало. Когато влязох в управлението, имаше 4 млн. лева, уточни Петров.

Освен това – тенденцията е печалбата да расте. За 2021 година е 53 млн. лева, като говорим за чиста печалба т.е. след данъци и отчисления към спортното министерство. Това е 18% от общия оборот. За 2020 година е 38 млн. лева т.е. 12% от общия оборот, по думите на Петров. Той изрично каза, че преди това на счетоводна база Тотото е било на плюс, но без да се броят отчисленията към спортното министерство и за данъци т.е. реално е било на минус.

Пълен обзор: Държавното тото почна да печели, но ръководството му си отива - защо?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Ще използват изкуствен интелект на Олимпийските игри в Париж 2024

Обиди и бой с мокра кърпа: Норвежкият метод на бащата на Ингебригтсен

Жалко: Едмонд Назарян няма да представя България на Игрите в Париж

Шампионки: Българските грации завоюваха 11 медала от Европейската купа (СНИМКИ)

Нокаут за 8 секунди: 15-годишният Майк Тайсън с демонстрация (ВИДЕО)

„Пас към миналото“: Одисеята „Ямайка на Зимни олимпийски игри“

Сребро за България от Европейското по спортна гимнастика (ВИДЕО)

Армен и Едмонд Назарян покориха световната борба с най-сложната хватка (ВИДЕО)

Стиляна Николова грабна златото на новата Европейска купа

Легендарният мач на Серафим Тодоров срещу Флойд Мейуедър (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com