Джирото - ада на земята за спортисти

11576
Джирото - ада на  земята за спортисти

Колоездачната обиколка на Италия Giro d' Italia е едно от най-трудните изпитания за състезателите. Ако на земята има ад за спортистите, то това е единият. На 9 май стартира 97-мото издание на престижното състезание.

То не е толкова популярно като Тур дьо Франс , но истинските любители на колоезденето знаят за ужасно трудните и стръмни маршрути, за чието преодоляване трябват нечовешки възможности.

Буани пак с червената фланелка, спечели 249-клометровия етап

Насер Буани от отбора на FDJ.fr с спечели 11-ия етап на колоездачната обиколка на Италия. Французинът направи отлична тактическа езда и...

Почти всеки етап е пълен с трудности и изненади. Няма почти никакви гладки трасета. Планинските маршрути са стръмни и крият изненади от заснежени проходи и хлъзгави склонове,които са заплаха за човешкия живот. За един ден колоездачите на Джирото пият средно по 5 л вода.

За сегашния тур организаторите са осигурили по 6 л вода за планинските етапи. Общият маршрут е 3447 км, които колоездачите ще изминат в продължение на 24 дни. Обиколката има три дни почивка, по време, на която колоездачният керван се премести от Ирландия, където бе старта, в Италия.

Битката за трофея на Джирото ще се реши в предпоследния етап - изкачването на височината Дзонколан. Покорителите може да се считат за айрънмен.

Колоната ще трябва да се справи с безумното 10-километрово катерене, с наклон 11.9%, а два кратки участъка са с почти невъзможния за човешките възможности, наклон от 20%. Адското трасе е дълго 14,5 км и трябва да се преодолее след 150 км езда и изкачването на други две височини. Изпитанието е убийствено.

Буани спечели 10-ия етап на Джирото

Френският колоездач Насер Буани от отбора на FDJ.fr спечели десетия етап от колоездачната обиколка на Итали – Джиро. Това е тр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт