Фелпс се класира за Олимпиадата в Рио

721
Фелпс се класира за Олимпиадата в Рио
Снимка: Getty Images / Guliver

Световният шампион по плуване и 18-кратен олимпийски шампион Майкъл Фелпс ще участва в Олимпийските игри в Рио де Жанейро, предаде БГНЕС.

След като спечели квалификациите на САЩ на 200 м. бътерфлай с резултат 1:54,84 минйути, Фелпс заслужи място в Рио. Световният рекорд в тази дисциплина пак принадлежи на Фелпс - 1:54,58. Така той стана първият американски плувец, който ще участва в Летните олимпийски игри в Рио.

Инспекцията по труда в Рио де Жанейро спря работата по обекти за Олимпиадата

Работата в олимпийското градче в Рио де Жанейро е спряна от местната инспекция по труда заради нередности в условията за работа и безоп...

Американските отборни състезания започнаха в неделя в Омаха и ще продължат до 3 юли, когато ще бъде определен състава на отбора на САЩ по плуване за Рио. Фелпс ще стартира в още три дисциплини на шампионата в САЩ – 100 метра бътерфлай, 100 метра свободен стил и 200 метра съчетано плуване.

Фелпс е най-успешният състезател на олимпийски игри за всички времена. Той има 22 медала – 18 златни, 2 сребърни и 2 бронзови от Олимпийските игри пред 2004, 2008 и 2012 г. След Игрите в Лондон Фелпс, който навършва 31 години, реши да сложи край на кариерата си, но през април 2014 година обяви намерението си да продължи и да влезе в Олимпийския отбор за Рио де Жанейро.

XXXI-те Летни олимпийски игри ще се проведат от 5 до 21 август 2016 година. Това е първата олимпиада, която се организира в Южна Америка. Параолимпиадата ще се проведе от 7 до 18 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт