Между златото и смъртта: Момичето, което бе готово да умре за мечтата си

8289
Между златото и смъртта: Момичето, което бе готово да умре за мечтата си
Снимка: Getty Images

След години неуморен труд Ингрид най-после докосваше онова, за което мечтаеше от дете. Само след броени метри тя щеше да прекоси финалната линия на най-важното състезание в живота ѝ, за да се окичи с първия си олимпийски медал. За Ингрид оставаше едно последно усилие, за да стигне финала, но нейното болно сърце я спираше. То сякаш ѝ казваше: "спри, има по-важни неща в живота". Ингрид обаче се бе вглъбила в своята мечта и това, което осмисля живота ѝ - биатлонът. Тя искаше да покори олимпийския връх - тук и сега, без да чака втори шанс. Ингрид заглуши разума си, не послуша сърцето си и пое към финала, докато не разбра сигнала на своето сърце: "спри, има по-важни неща в живота"...

Макар и на едва 25 години, Ингрид Ландмарк Тандреволд знаеше, че има проблем със сърцето си. Една от най-добрите биатлонистки на Норвегия е диагностицирана с предсърдно мъждене - неравномерен сърдечен ритъм, при който сърцето ти прескача. Това е здравословен проблем, за който нормалните хора дори може да не разберат, че имат. За спортист от такава величина като Ингрид обаче подобен сърдечен проблем е сигнална лампичка, която трябва да се следи ежедневно. При подобни физически натоварвания, на които Ингрид подлага тялото си, тази сигнална лампичка "светва" от време на време. Когато обаче Ингрид видя в далечината първия си олимпийски медал в преследването на 10 километра на Игрите в Пекин, тя забрави за тази "лампичка", която светеше в ярко червено и искаше да ѝ каже нещо... нещо много важно.

В опит да застигне биатлонистката пред себе си в битката за сребърното отличие в Пекин, Ингрид Тандреволд опита да каже на сърцето си да замълчи още малко, да почака до финалната линия. Нейното болно сърце обаче не можеше да чака - то ѝ каза да спре на мига, или ще се наложи да я спре самó. Ингрид вече имаше няколко световни титли с щафетата на Норвегия, както и няколко медала на световни и европейски първенства, но тя мечтаеше за олимпийски медал - и то в индивидуална дисциплина. Подобна възможност се отдава веднъж на четири години, а шансът да се събереш точно в този ден за медал е изключително рядък. Ингрид се нуждаеше от перфектна стрелба и отлично ски бягане, за да се намеси в битката за медалите в един от най-конкурентните зимни спортове. Затова и Ингрид опита да пренебрегне сигналите на сърцето си, което обаче не ѝ позволи да сбъдне мечтата си - не и сега.

Макар и да се движеше за медал, в последните метри на състезанието Ингрид Тандреволд просто рухна - тя премина границата на своите възможности и изпадна в тотална физическа немощ. Мечтата за медал вече се бе изпарила, но за Ингрид дори изглеждаше непосилно да стигне до финалната линия. Състезателката, която допреди няколко минути летеше по трасето, сега изглеждаше сякаш за първи път слага ските. Нейните движения бяха бавни, тромави; тялото ѝ се поклащаше необичайно, а покрай трасето се виждаха притеснени физиономии от треньорския щаб на норвежците. Всички присъстващи на арената - треньори, зрители, дори състезатели бяха затаили дъх и се молеха за живота на Ингрид. Защото в онзи момент тя изглеждаше толкова безпомощна, че изплаши всички до смърт.

Цялата история на Ингрид - момичето, което бе готово да плати твърде висока цена, за да стъпи на олимпийския връх, четете в SPORTLIVE!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Мартин Проданов доближи националния си рекорд на 1500 метра

Страхотна Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя на Световната купа в Баку

Силен старт за българските гимнастички на Световната купа в Баку

99 дни до Париж 2024: Златното обещание на един любящ съпруг

Асен Василев: Шахматът за деца може да бъде подпомогнат по успешната ни програма за спорт и изкуства в училищата

Ивет Горанова се включва в Купата на Президента по карате, участниците са над 1500

Епично: Над 2000 бегачи и колоездачи застанаха на старт на "Търново Ултра" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт