Нов провал за Зографски, предпоследно място на голямата шанца

43813
Нов провал за Зографски, предпоследно място на голямата шанца
Снимка: Getty Images/Guliver

Българският ски скачач Владимир Зографски се провали и на голямата шанца в Сочи, като остана на предпоследно място след първите скокове. Зографски изпревари само американеца Николас Александър, но единствено заради по-добрия си стил, тъй като на метраж Александър би българина с метър и половина.

В този реално втори квалификационен рунд, който се води първи финален Влади Зографски скочи 110 метра – по-лошо постижение с два метра, отколкото в снощната квалификация, с която се класира на финала на голямата шанца. За опита си Зографски получи 89,3 точки, тъй като в стилово отношение българинът се представи общо взето добре предвид и непостоянния вятър.

Американско разочарование за Сборная в груповата фаза на хокейния турнир

В изключително вълнуващ сблъсък от втория кръг на група А на хокейния турнир при мъжете на олимпийските игри в Сочи отборът на САЩ побе...

Иначе големият провал на вечерта беше на победителя от „Четирите шанци” през този сезон Томас Дитхарт. Той скочи 126,5 метра и със 109,1 точки остана на две места от квалификационната граница. Впечатляващо беше представянето на Зеверин Фройнд, който прелетя 138 метра и 140,2 точки в елегантен стил. Японецът Нориаки Касай обаче би метража на германеца с един метър – 139 метра и със 140,6 точки задмина Фройнд. Невероятният и златен на малката щанца Камил Щох обаче не се стресна и също записа 139 метра, но с много по-впечатляващ стил от Касай, като съответно взе преднина от 2,8 точки пред Касай.

След 15 минути предстоят вторите скокове на първите 30 души от скочили общо 50 във финалната фаза тази вечер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com