Принц Албер II отново няма да посети България

6633
Принц Албер II отново няма да посети България
Негово превъзходителство трябваше да е патрон на проявата заедно с благотворителната асоциация "Star Team for the Children Monacо"

Принцът на Монако Албер II няма да посети Банско за благотворителната инициатива на фондацията му и БФ Ски на 27 и 28 януари.

Негово превъзходителство трябваше да е патрон на проявата заедно с благотворителната асоциация "Star Team for the Children Monacо", но заради други ангажименти няма да може да присъства. Принцът вече втори ден е на специалните дни, в които се почита Мъченика на Монте Карло и Монако, който е особено харесван в княжеството. Именно това се явява и основна причина за провала на пътуването му до България. Самото състезание в Банско трябваше да се проведе още през март, миналата година, но тогава смъртта на лелята на Албер попречи то да се осъществи. Все пак благотворителната инициатива ще продължи и без участието на принца.

Рекордни обороти в Банско

Над 15 000 туристи атакуваха курорта Банско за новогодишните празници. Най-много гости имаше от страната, Англия, Русия и Румъния. За ...

Това е първата подобна инициатива, която ще се проведе в България, а приходите от нея ще бъдат предоставени за деца в неравностойно положениe. Специално за страната ни част от парите ще подпомогнат сираци за тяхното образование във висшите училища. Очакват се и огромен брой световни спортни величия - принцът на Савоя Емануеле Филиберто, племенникът на Албер II Андреа Казираги, световният шампион по автомобилизъм през 1981 година Ари Ватанен, петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели, легендарният пилот от Формула 1 Рикардо Патрезе, световният шампион по мотоциклетизъм в клас до 125 и до 250 куб. см. Лорис Капироси, бронзовият медалист в слалома от Олимпиадата в Лилехамер`1994 Юре Кошир, Витантонио Люци и Ромен Грожан, петкратният победител в автомобилното състезание "24 часа на Льо Ман" Еманюел Пиро и др.

От българска страна в състезанията ще се включат и легендата на българските ски Петър Попангелов, бившата футболна звезда Христо Стоичков, олимпийската шампионка по биатлон от Нагано`1998 Екатерина Дафовска и бронзовата медалистка от Нагано по биатлон Ирина Никулчина. Специален гост на събитието ще бъде президентът на БОК Стефка Костадинова.

Благотворителното състезание ще се проведе на 28 януари (събота). Надпреварите ще бъдат отборни, като във всеки състав ще бъде включено по едно дете и по една от известните личности. Младите таланти до 12 години ще бъдат избрани от ски-школата на Ски клуб "Юлен". Преди обяд около 10:30 часа е паралелният слалом на писта "Алберто Томба", а след обяд от 14:30 часа ще се проведе състезанието по щафетно ски бягане на писта "Бъндеришка поляна". 

Надпреварата ще бъде две части: паралелен слалом и бягане със ски.

Нова класация - този път румънските ски-курорти били най-евтини

През януари 2012 г. нощувките в хотели в зимните курорти на Румъния, Полша и България ще бъдат най-достъпни, съобщават експерти. Най-ев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт