Пулев срещу Джонсън - последният тест преди атака на мечтания пояс

1421
Пулев срещу Джонсън - последният тест преди атака на мечтания пояс
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев се изправя срещу Кевин Джонсън в последния си двубой преди да получи така чакания шанс да се бори отново за световната титла в тежка категория на IBF. В боксовата гала-вечер "Final Countdown" българинът ще се бие с бившия претендент за световната титла, като шоуто е с начален час 19:00 и ще може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG. Срещата на Пулев се очаква не по-рано от 22:00 часа.

Това е първи двубой за Кобрата през настоящата година, като той завърши 2016 година с убедителен успех в 3 рунда срещу Самюъл Питър. Този пъти обаче не се очаква подобен бърз развой на битката, тъй като Джонсън е в пъти по-добре подготвен от нигериеца и вече показа, че е в бойна готовност, печелейки в 6 рунда след съдийско решение срещу Джамал Уудс. Българинът е считан за абсолютен фаворит в срещата, но въпреки това очакванията са са по-оспорван двубой, в който Пулев да бъде тестван, след като Питър не можа дори да приближи българина.

Празна "Арена Армеец" чака Кубрат Пулев

Кубрат Пулев и Кевин Джонсън ще се бият пред полупразна зала, пише Sportlive.bg. За разлика от миналата година, когато Кобрата се изп...

Историята

Кубрат Пулев има 25 мача до момента на професионалния ринг, като изкачването по стълбата към елита започна през 2009 година. Само в рамките на 5 години той успя да се окичи със званието "главен претендент на IBF" и стигна до двубой срещу Владимир Кличко. Това обаче беше и единствената загуба на родния боксьор, нанесена в 5-ия рунд на двубоя, изиграл се в Хамбург. Оттогава насам Кобрата ниже само победи, най-паметната от тях срещу Дерек Чизора.

Джонсън има любопитно минало, което започва още през 2003 година. Считан за най-големия талант на американската школа по това време. След 6 години изкачване той достига пика си и излиза за световната титла в тежка категория срещу Виталий Кличко. Той издържа 12 рунда срещу по-големия брат от властващата над десетилетие украинска фамилия, но така и не успява да използва най-силното си оръжие (правият удар) и губи по точки. Преди най-важния си мач в кариерата Джонсън получава контузия в рамото, което му попречва и да покаже най-добрата си форма. Тогава започва и бавния залез на кариерата му, белязан от загуба от Дерек Чизора, поредица от слаби мачове и за финал - нокаут от Антъни Джошуа в едва втория рунд. Това беше и последният му двубой на професионалния ринг, преди да вземе решение да се завърне през настоящия сезон.

Втората част от анализа - четете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт