Сани Жекова: Сочи бе най-добре организираната Олимпиада

28220
Сани Жекова: Сочи бе най-добре организираната Олимпиада
Снимка: БГНЕС

"В Сочи бе най-добре организираната Олимпиада, на която съм участвала", това заяви Сани Жекова на пресконференция днес, предаде  БГНЕС.

Жекова бе наградена за Спортист на месец февруари в анкетата на Пресклуб "България".

"Искам от сърце да благодаря на журналистите, които са дали гласовете си за мен. Наистина това значи много и се чувствам поласкана и много щастлива, че за четвърти път мога да имам тази прекрасна значка. Нося си и другите и ми носят много късмет. Надявам се да продължа да имам подкрепата на федерацията по ски, спонсорите, държавата и всички фенове на зимните спортове. Така ще продължим напред и ще ставаме от най-добрите", каза Жекова.

"Все още не съм наясно за следващия олимпийски цикъл. Сезонът не е приключил, предстои ми държавен шампионат, който ще е следващата сряда в Пампорово. Там ще участват и много деца, а това е много важно за спорта ни. След приключването на това състезание ще има много срещи, на които ние ще говорим за изготвянето на следващия олимпийски цикъл. Това е сериозен 4-годишен проект. В него са включени много хора, защото аз съм сама, когато се състезавам на пистата, но зад мен стои сериозен екип от хора, които са колегите ми от федерацията по ски. С тях изготвяме програми и намираме средства. Тепърва ще се говори на тема бюджет, планове и цели. Рано е да кажа пред всички "Да, аз ще участвам в Корея след четири години". Разбира се, че аз имам желание това да се случи. Имам и физическата сила да продължа напред, но е прекалено рано да се говори на тази тема. Има много други неща, които предстоят преди това", добави още представителката на България на Зимните олимпийски игри.

"Аз съм благодарна и щастлива от вниманието около мен. Това не ме уморява. Радва ме, че има хора, които ги е грижа за спорта в България. Надявам се да не омръзнем на хората, тъй като постоянно се случва нещо около нас. Има потенциални нови спонсори. Има интерес към нас, което е чудесно. Аз не бих била толкова агресивна и да поставям условия на държавните органи. Хората трябва да си дадат сметка какво е необходимо, за да се постигнат резултати на световно ниво. Не всичко опира до пари. Важно е желанието на курортите, на клубовете и въпросът е доста сложен и с дълъг отговор. В момента имаме прекрасен юношески отбор. Децата там са талантливи и се подготвят в различни дисциплини. Така е редно да бъде. Впоследствие всеки един от тях ще се специализира в това, в което е най-добър. Децата се развиват изключително бързо. Имаме планове и надежди за тях. Те са част на един осемгодишен проект. Работи се с пълни сили по този проект, така че след мен идват нови таланти. Важно е да се работи добре с тези деца", допълни Жекова.

"Сочи бе най-добре организираната Олимпиада, на която аз съм участвала. Да, знам, че са хвърлили доста средства, но домакините се постараха всичко да е чудесно във всеки един аспект. Като база, храна и спортни съоръжения, всичко беше страхотно. Домакините се бяха постарали да направят едно интересно съревнование. Моята професия е рискова и е хубаво професионалния състезател да мисли за планове. Наясно съм с това, че спортът е до време. Ще съм щастлива, ако мога да остана по някакъв начин в спорта и да помагам на децата, които идват след мен. Треньорска дейност? Да, това е възможно. Много е важно да има човек, който да минал през всички проблеми и да е наясно какво може да се направи", завърши Сани Жекова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com