Световният фото конкурс Red Bull Illume се завръща!

5285
Световният фото конкурс Red Bull Illume се завръща!

Red Bull Illume Image Quest отново е тук! Сега в своето 4-то издание, Red Bull Illume е като Оскарите на екшън и приключенската спортна фотография. Конкурс, който има за цел да покаже най-изключителните и креативни снимки на планетата, като даде светлина на страстта, начина на живот и културата зад фотографите, които ги заснемат.

Тази година конкурсът се разширява с добавянето на “Мобилна категория”, нови партньори и страхотни награди. Конкурсът започва на 1-ви декември 2015, когато фотографи от цял свят ще могат да изпращат снимките си онлайн на redbullillume.com.

Завръщане в меката на Red Bull Cliff Diving в Европа

Полиняно а Маре е предпоследната спирка при Световните серии за мъже за 2015, но за жените височинни скачачи този красив град в Южна И...

За пореден път фотографите ще предоставят хиляди спиращи дъха снимки в 11 категории: Close Up (Близък План), Energy (Енергия), Enhance (Открояване), Lifestyle (Начин на Живот), Masterpiece (Шедьовър), New Creativity (Ново Творчество), Playground (Поле на изява), Sequence (Поредица), Spirit (Същност), Wings (Крила), както и в новата Mobile (Мобилна) категория . Включването на тази категория чества възхода на фотографията с мобилни телефони и таблети, като позволява на професионални фотографи и любители да включат най-добрите снимки, запазени в галериите на мобилните си устройва.

“С мобилни телефони в джобовете ни, екшън и приключенската спортна фотография е по-достъпна от всякога. Включването на Мобилна (Mobile) категория ни позволява да се насладим на тези бързи моменти, които иначе биха се изгубили и да отпразнуваме креативната свобода, която дава фотографията с мобилен телефон“, казва Улрих Грил, фотограф и основател на Red Bull Illume.

След като регистрациите приключат, съдийски панел от 50 фото редактора от видни международни издания в новините, фотографията и спортната индустрия ще пресеят и изберат най-добрите 55 снимки, заедно с 11-те победителя в отделните категории и един цялостен победител. Снимките финалисти ще бъдат обявени по време на официална церемония по награждаване през есента на 2016, преди да потеглят към столици и културни центрове из целия свят, като част от уникална среднощна фотоизложба.

Победителите ще си тръгнат с невероятни награди от някои от най-големите марки за фотография в света. Публиката ще има възможността да гласува за любима снимка и да избере победителя в категория „избор на публиката“.

Да се гмурнеш в 23-метров скок на свободата

Градът, който никога не спи се пробуждаше, когато Орландо Докуе от Колумбия скочи в пристанището на Ню Йорк в Манхатън, в понеделник су...

Red Bull Illume 2016 обещава да покаже още по-голямо разнообразие от спиращи дъха снимки спрямо 2013, когато невероятните 28257 снимки бяха регистрирани от 6417 фотографа от 124 държави. След внимателно обмисляне, изключителната снимка на Лоренц Холдер на сноубордиста Ксавер Хофман до огромна сателитна чиния взе първа награда. Регистрациите тази година ще продължат да включват както драматични приключенски снимки, така и снимки зад кулисите от начина на живот около сърфа, скейта и много други екшън спортове.

Топ 50 снимки от 2013 могат да бъдат намерени на www.redbullillume.com.

Версия с висока резолюция, видеа и други могат да бъдат намерени на Red Bull Content Pool. Може да свалите 50те снимки финалисти за 2013 от this link.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт