X
 
 

Веселин Овчаров събира най-добрите парапланеристи в света на уникално състезание в България

739 0
photo of Веселин Овчаров събира най-добрите парапланеристи в света на уникално състезание в България
Снимка: RedBull
Българския топ пилот, подкрепен от Red Bull представя концепция за събитие, което се случва за първи път

Развълнувани сме да съобщим, че от 30 август до 1 септември в Сопот ще се състои събитие, което не се е случвало никъде в света до сега. Единственото по рода си състезание Red Bull Acro Cross  ще представи изцяло нова дисциплина в спорта парапланеризъм. Наречена е "акро крос", защото е симбиоза между двете главни направления в този спорт - крос кънтри и акробатика.  

Цялата концепция е измислена от българския топ пилот и световен рекордьор в акробатичните дисциплини - Веселин Овчаров - и вече предизвика световен интерес в средите. По негово желание това уникално състезание ще се случи в Сопот, България, като вече е потвърдено присъствието на няколко световни шампиони и легенди в спорта. 

Сопот отдавана е известен в сферата на безмоторното летене и след провеждането на световното първенство в дисциплината Cross Country през 2013 г., сега Весо продължава да привлича вниманието на света към градчето със страхотна природа, вярвайки, че това е едно от най-добрите места за летене, което може да се намери на земята.

Цялата световна общност, свързана с този спорт, е развълнувана от възможността за изживяване на нещо напълно ново. Навлизането в непознати среди предизвиква най-добрите в спорта и затова не е изненада, че някои от най известните парапланеристи в света вече заложиха в календара си последния уикенд на август да бъдат в Сопот. 

До момента потвърдилите участие топ пилоти са от близо десет държави, сред които Бразилия, Испания, Франция, Англия, Германия, Русия и Турция. Те  ще се борят за наградния фонд, осигурен от Red Bull, но истинската им цел е да се запознаят с идеята на техния колега и приятел и да бъдат част от този исторически в световен мащаб, момент.

Състезанието е официално събитие от световния календар на Red Bull, а Vivacom са официални партньори.

Повече снимки на Весо Овчаров ТУК!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители