Nissan GT-R LM NISMO предлага истинска радикална концепция

54617
Снимки:

Очаквахме новият прототип за клас LM P1 да предложи радикални решения, но чак такива... Моделът бе представен в реклама по време на почивките в Super Bowl тази нощ.

Описан като "иновативен LM P1 състезателен прототип като никой друг Льо Ман автомобил“, GT-R LM NISMO е с монтиран отпред двигател и задвижване на предните колела. Задвижването е поверено на битурбо V6 3,0-литров двигател, подпомаган от KERS. Мощността се предава към предната ос посредством 5-степенна секвенциална скоростна кутия с хидравлично контролиран диференциал с ограничено приплъзване. Всичко това звуки като фантастика на фона на останалите болиди, които са със задвижване на четирите колела и монтирани отзад двигатели.

Това е първият поглед към Nissan GT-R LM NISMO

Да, изглежда грозничко от този първи рендър, който jalopnic.com хвърля като бомба, но не се заблуждавайте: на живо прототипът ще изглеж...

Nissan вече има два радикални опита в „24 часа на Льо Ман“, които дадоха своя тласък за влизането на производителя в прословутото състезание. Тези опити бяха в категорията „Гараж 56“, но в LM P1 не съм сигурен, че радикалното означава печелившо. Дори напротив. А очаквам тепърва да бъдат разкрити още радикални решения.

 

Болидът тежи 880 кг. Купето му е конструирано от карбонови панели и поликорбанотно челно стъкло, докато отзад има регулируемо крило. Спирането се осигурява от 6- и 4-бутални предни и задни спирачни апарати, като самата спирачна brake-by-wire система е разработена от NISMO.

 

Nissan атакува „24 часа на Льо Ман“ с GT-R!

В петък, 23 май, Nissan хвърли бомбата със страхотната новина, че изважда името GT-R срещу Audi, Porsche и Toyota в „24 часа на Л...

Nissan GT-R LM NISMO е дълъг 4645 мм, широк е 1900 мм и е висок 1030 мм. Дебютът на болида (клас LM P1 от FIA World Endurance Championship) ще се състои на 12 април на „Силвърстоун“. След това го чакат стартове на „Спа“, в Льо Ман, „Нюрбургринг“, след което САЩ, Япония, Китай и Близкия и Изток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт