Дебютен концерт на ослепителната руска пианистка Евелин Березовски

2757
Дебютен концерт на ослепителната руска пианистка Евелин Березовски
Снимка: Евелин Березовски

Описана от френската преса като пианистка с „огромен темперамент, ослепителна техника и сърце, което ги следва“, Евелин ще дебютира в София, в рамките на международния фестивал „Софийски музикални седмици“.  В програмата на 29 май, публиката ще има удоволствието да чуе „Танци от Лигата на Давид“ от Роберт Шуман. Това е група от осемнадесет пиеси за пиано, композирани през 1837 г.  и кръстени на неговото музикално общество Давидсбюндлер (Лигата на Давид), а основната тема е по „Мазурка“ от Клара Шуман. Следващата група пиеси е от Едгар Григ и е селекция от редицата „Лирични пиеси“ композирани през различни години в неговото творчество. Концертът ще завърши с едно от най-известните произведения на Морис Равел  - „Ла Валс“ (1920) в транскрипция за соло пиано. „Ла Валс“ разкрива дълбините на романтизма с мощ, енергичност и възторг и е несъмнено едно от най-забележителните произведения в Европа след Първата световна война.

ЕВЕЛИН БЕРЕЗОВСКИ изпълнява рецитали в редица международни фестивали и концертни зали, измежду които са Wigmore Hall и Southbank Center (Лондон), Московската филхармония, Elbphilharmonie (Хамбург), La Roque D'antheron (Франция), Les folles journées du Japon (Япония), Fêtes d'Olympia (Франция), Фестивалът на Lorin Maazel (Великобритания), както е и редовен гост в Pianos Folies de Touquet (Франция).

Родена в Москва през 1991 г., Евелин започва да свири на пиано на 5-годишна възраст и се появява за първи път с оркестър на 11-годишна възраст с Моцарт концерт за пиано и оркестър K415. Учила е при известните професори Хамиш Милн (Лондон), Елисо Вирсаладзе (Италия), Рена Шерешевская (Париж), Мария Жоао Пиреш (Португалия), както и със своя баща, известният пианист Борис Березовски. Пианото е едно от артистичните увлечения на Евелин, тя е също отличен фотограф, художник, композитор на съвременна електронна музика и притежава огромен талант за артистична експресия.

Предвид мерките за сигурност, капацитетът на залата е предвиден на 50%.

Билети ще намерите на касите на залата и в електронната мрежа.

http://epaygo.bg/1903951182 .  Цялата програма на фестивала и всички съпътстващи събития, може да намерите тук: www.sofiaweeks.com, както и на www.facebook.com/sofiamusicweeks

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com