KORN ще разтресе Пловдив на 25 юли 2024 г.: Hills of Rock се завръща!

8192
KORN ще разтресе Пловдив на 25 юли 2024 г.: Hills of Rock се завръща!
Снимка: Fest Team

Американската ню метъл банда KORN идва за концерт в Пловдив на 25 юли 2024 г. като част от новото издание на фестивала за тежка музика Hills of Rock! Новината обявиха преди минути организаторите от Fest Team. Фестивалът ще се проведе на 25, 26 и 27 юли 2024 г. на класическата за това събитие локация - Гребната база, Пловдив.

KORN идват в България за трети път, като първият им концерт бе през далечната 2005 г. в зала "Фестивална" в София, а след това бяха част от несъществуващия вече морски фестивал "Spirit of Burgas" през 2012 г.

Преди вихрушката КoЯn, на основната сцена на Гребния канал ще излязат още и Spiritbox и Loathe!

Освен главната сцена, HILLS OF ROCK 2024 Пловдив ще има още две – партньорските На Тъмно и "Строежа"/ Stroeja, които вече подреждат атрактивен лайнъп като допълнение към основната сцена и чиито участници ще бъдат обявени скоро.

ВАЖНО ЗА БИЛЕТИТЕ: Всички фенове, които са закупили билети за изданието през 2023, което не се състоя, ще могат да ги използват без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. Припомняме и че всеки, който е закупил промо билет за HILLS OF ROCK 2023, може избере и да го върне и да получи заплатената сума обратно най-късно до 31.12.2023., като попълни формуляр на адрес festteam.bg/plovdiv.

A за всички останали - билетите за HILLS OF ROCK 2024 влизат в продажба незабавно на www.ticketstation.bg и са на цени от 99 лв. за еднодневен билет до 180 лв. за тридневен достъп до фестивала.

Повече за KORN

Групата се събира през 1993 г. в Калифорния и до ден днешен е активна с концертна дейност и нови записи. В момента бандата е в състав Джонатан Дейвис (вокалист), Джеймс "Мънки" Шафър (китарист), Реджиналд "Фийлди" Арвузу (бас), Брайън "Хед" Уелч (китарист, бек вокали) и Рей Луциър (барабани).

Снимка: Getty Images

KORN са смятани за пионери на ню метъл жанра и именно тяхна е заслугата за въвеждането и утвърждаването му в мейнстрийма. Бандата има издадени 14 албума, а последният - "Requiem", излезе през 2022 г. Музиката на KORN е изключително динамична и се развива през годините, което в повечето случаи се приема добре от най-големите фенове на групата.

Колегите им и експертите също ги оценяват и през годините групата има осем номинации за награди "Грами" и две спечелени грамофончета - за най-добър метъл клип за видеото към "Freak on a Leash" и за най-добро метъл парче за "Here to Stay". KORN имат още множество различни награди през годините.

Още за подгряващите банди

Spiritbox идва от Канада и носи мракобесието в извънземните вокали на певицата Кортни ЛаПлант, коментират от Hills of Rock. Oт 2010 г. групата свири синтез на прогресив метъл и метълкор.

Loathe е експериментална метълкор група от Ливърпул, която съчетава бруталното звучене на дет метъла с неговия прогресив еквивалент, като от време на време преминава към ембиънт и shoegaze. Loathe е бандата, която ще бъде "новата любима" на всички фенове на Deftones мелодиката, допълват от Hills of Rock.

Очаква се скоро да бъдат обявени и другите хедлайнери на Hills of Rock 2024 г., тъй като меломаните са зажаднели за този фестивал след мощното му издание през 2022 г. и обявената за нулева 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика