P.I.F. пускат двоен Best of албум и неизлъчван клип (ВИДЕО)

10190
P.I.F. пускат двоен Best of албум и неизлъчван клип (ВИДЕО)
Снимка: P.I.F. Facebook

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P.I.F. на 26 февруари. В двойния диск ще намерят място поетични саундтраци на тъгата като "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащи усмивката мелодии като "Юли", "Колело" и "Вали".

Колекцията CD 1 "Облачно" и CD 2 "Слънчево" излиза по-малко от два месеца, след като Димо Стоянов изгуби битката с коронавируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас и предизвика огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете им дъщери, на 1 и на 6 годинки.

Посмъртно издават албум с новите песни на P.I.F.

Посмъртно ще бъдат издадени новите песни на група P.I.F. Това каза музикалният продуцент Станислава Армутлиева, която се поклони пред т...

"Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот", споделя Иван Велков, китарист и ядро на групата от самото ѝ основаване. "Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи "ощастливител", добавя Иван.

За фен базата na P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията им отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте им проекта до момента е почти невъзможно.

В двойното CD с най-добрите Слънчеви и Облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новият сингъл на бандата "Дуел". Днес се състоя премиерата на видеото в YouTube. То е заснето преди време, както винаги, на принципа "От приятели за приятели" на групата. Клипът е последният неизлъчван с участието на незаменимия ѝ фронтмен Димо Стоянов.

Мъчно ми е за този човек

Макар че в съвременния свят Коледа отдавна се превърна в захарен памук - хапнеш нещо, глътнеш нищо, все пак духът на празника още тлее....

През май музикалното му наследство ще се увеличи с новия албум P.I.F. 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализиран.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Любо Киров е обявен за топ знаменитост на списание "Forbes"

Тейлър Суифт пусна нов двоен албум "The Tortured Poets Department" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com