URBAN WAVES ‘15

5109
URBAN WAVES ‘15

Музиканти от България, Франция и Щатите организират рок фестивал! Brond, Lucky Number Nick, Totorro (FR), Wank for Peace (FR) на живо в Mixtape5, Sofia.

На 25 октомври в столичния клуб Микстейп5 ще се проведе URBAN WAVES ’15 – фестивал, организиран от музиканти и таргетиран към най-запалените меломани и любители на модерния рок.

Николай Аламанов, главен организатор на фестивала и фронтмен на Lucky Number Nick, относно как се е зародила идеята: „Когато Флорен Макай от Wank for Peace се свърза с мен относно предстоящата им визита в София, ми хрумна, че това е хубава възможност да направим фест, който да обхване многото нюанси на рока, и да представим авторска музика с послание и заряд, контрапункт на чалга/агро рап стагнацията, която все още комфортно си съществува. Надявам се да стане яко парти и хората, които дойдат, да си тръгнат с усмивка.“

Дяволски дарк-фолк с KING DUDE в съвместния афиш на Alarma Punk Jazz&Rawk’n’Roll

Alarma Punk Jazz и Rawk’n’Roll обединяват сили в последната събота на месец май, за да ви срещнат с една истинска легенда н...

Относно бандите:

Местните момчета от BROND пуснаха дебютния си албум този месец. Ню Йоркският лейбъл Magnetic Eye Records привлече BROND още преди тавата да е готова, а четирите парчета бяха мастерирани в Maor Appelbaum Mastering – LA – студиото работило по последния албум на Faith No More.

На 25 октомври сърф-рок бунтарите от LUCKY NUMBER NICK пък ще представят предпремиерно втория си авторски албум. Бандата ще изсвири и някои стари парчета, които се закотвиха за цяла година в топ 10 класациите за алтернативен рок на ReverbNation и KCRW, Santa Monica.

София е една от цели 40 спирки от турнето на амбиент рок инструменталистите от TOTORRO и мелодичните хардкор пънкари от WANK FOR PEACE. Двете френски банди са събрали много последователи в социалните мрежи, благодарение на непрестанните си турнета в Европа, Азия и Северна Америка. Пред родна публика ще свирят за първи път, а за WANK FOR PEACE ще е и последен, тъй като това е прощалното турне на групата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com