Звездните солисти на Болшой театър отлагат спектакъла у нас с още няколко месеца - за 8 април 2022, зала 1 на НДК

3269
Звездните солисти на Болшой театър отлагат спектакъла у нас с още няколко месеца - за 8 април 2022, зала 1 на НДК
Снимка: Go Marvel Creative Solutions

Бляскавият оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър, който бе пренасрочен за 5 ноември 2021 г. в зала 1 на НДК, отново се налага да бъде отложен с няколко месеца. Датата, на която се очаква най-после да се състои първото им гостуване, ще е напролет - на 8 април 2022 г.

Причината не е изненадваща: епидемиологичната обстановка както в България, така и в Русия през последните месеци отново се усложнява и рискът за здравето на артистите и близките им не е оправдан, обясняват от мениджмънта на руската звездна формация.Те изразяват надеждата си, че през затоплящите се месеци ситуацията ще е много по-стабилна и благоприятна за всички - както за изпълнителите, така и за посетителите.

Всички закупени до момента билети важат без презаверка за новата дата  8 април 2022. Всички, които няма да имат възможност да ги ползват за новата дата, могат да ги върнат в едномесечен срок от днес, 21 октомври 2021 до 19 ноември 2022 включително в обектите на закупуването им. Билети, закупени онлайн, могат да бъдат върнати в централния офис на Eventim. Повече информация – на Eventim.bg.

Един изключителен празник за сетивата предстои за многобройните почитатели на оперната класика и руската сценична традиция в първата четвърт на следващата година: водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет в света - Болшой, ще пристигнат за първи път в София на 8 април 2022  за един незабравим гала спектакъл в зала 1 на НДК.

Солистите на Болшой, водени от световноизвестните оперни певци Елена Зеленская (сопрано), Светлана Шилова (мецо сопрано), Андрей Григориев (баритон), Роман Муравицки (тенор), Олга Йонова (сопрано) , Ярослав Абаимов (тенор), ще очароват ценителите с изключителното си певческо майсторство и въздействащи образи от най-обичаните класически заглавия. Всички те впечатляват с богатата си биография на най-престижните роли по световните оперни сцени.

Звездната плеяда руски солисти ще зарадва българската публика с най-добрите произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт. Ще имаме възможността да чуем фрагменти от най-популярните опери в световен мащаб: Тоска, Травиата, Турандот, Бохем, Риголето, Кармен.

Билети за бляскавия гала спектакъл Болшой театър могат да се закупят в мрежата на Eventim и Билетен център НДК на цени между 50 и 160 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

МОЛЕЦ представят грандиозен финал на Турне 2024 в зала "Арена София"

Световният шампион по бийтбокс Skiller и гъдуларката Христина Белева с нов музикален проект

Отиде си рок легендата Стив Харли (ВИДЕО)

Британците Tailgunner откриват концерта на U.D.O. в София на 31 март

"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader

Джъстин Тимбърлейк издаде албум с 18 песни

Филмът за концерта на Влади Ампов-Графа: Музикантски кеф, следващ световните тенденции

PAIN и Skindred стават част от HILLS OF ROCK 2024

Рокаджиите Bon Jovi издават нов албум (ВИДЕО)

Виктор Костов и Сион Найман ни канят да изживеем "Магията на вариациите"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com