Два месеца след убийството на Татяна Стоянова полицията дори няма версия за мотива

11400
Два месеца след убийството на Татяна Стоянова полицията дори няма версия за мотива
Снимка: БГНЕС

Татяна Стоянова, шеф на кабинета на пазарджишкия кмет, бе убита преди два месеца, но полицията е в задънена улица по случая. Срокът за разследването ще бъде удължен, съобщиха от софийска градска прокуратура. 33-годишната жена бе разстреляна с 5 куршума на 12 януари пред гаража й, припомня "24 часа".

Първоначалният двумесечен срок за разследване на убийството изтече днес. До момента няма заподозрян, или задържан, за показното убийство. Няма и водеща версия, която да насочи към конкретните причини довели да бруталния разстрел.

Дъщерята на Немцов обвини Путин за убийството на баща си

Дъщерята на убития руски опозиционен лидер Борис Немцов каза, че руският президент Владимир Путин трябва да понесе отговорността за н...

Преди повече от месец, по разпореждане на гл. прокурор Сотир Цацаров, досъдебното производство за престъплението бе иззето от Пазарджик и прехвърлено на гл. дирекция " Криминална полиция", под наблюдението на софийска градска прокуратура. Официалната обяснение бе, че това е станало по искане на директора на пазарджишката полиция Йордан Рогачев, за да бъдат включени в разследването специалисти по разкриване на убийствата от София.

По случая вече са разпитани над 100 свидетели, направени са балистична, ДНК, съдебно-медицинска и други експертизи. Нито една от тях обаче не е дала насока за извършителя на убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, въпреки че специалисти по балистика установиха, че е стреляно с преправен за бойни патрони газов пистолет.

Малко преди да бъде свален от поста си бившият гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви в Пазарджик, че в разкриване на убийството на Татяна Стоянова е включен целия ресурс на МВР. В Пазарджик обаче се затвърждава скептичното мнение, изразено още в първите дни след показния разстрел на младата жена, че това убийство,по една или друга причина, няма да бъде разкрито.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик