Кметът на Пазарджик поведе отбелязването на 3 март в града

775
Кметът на Пазарджик поведе отбелязването на 3 март в града
Снимка: Община Пазарджик

Празничната програма с изпълненията на представителните танцови състави "Чудесия", "Чавдар", "Детство" и ДЮШ "Елица" продължава на Тортата, където кметът на общината Петър Куленски вдигна националния трибагреник в присъствието на официалните гости - депутатът от БСП Драгомир Стойнев, областния управител Валентина Кайтазова и заместникът й Стефан Димитров и председателят на Общинския съвет Найден Шопов.

Сред дошлото на празника множество граждани бяха духовници, водени архиерейския наместник Боян Кочев, общински съветници, представители на политически партии и институции, на запасното войнство и ветераните, кметове на населени места.

Празничната програма започна с изпълнения на духова формация при пазарджишкото Симфонично-оперетно дружество Маестро Георги Атанасов".

Традиционно преди стичането на жителите и гостите на града на площад "Константин Величков" на паметните места в Пазарджик бяха поднесени цветя, а в катедралния храм "Успение Богродично" бе отслужен молебен за здраве и благополучие.

Ето как се обърна лично кметът Петър Куленски към всички граждани и гости на града, дошли да почетат празника в Пазарджик:

Уважаеми съграждани,

Днес, когато се събираме да отбележим Деня на Националното освобождение, си припомняме несломимия дух, който тече във вените на всеки българин. Трети март не е просто белег на нашето минало, а символ на нашата колективна устойчивост и единство. Той отбелязва деня, в който се избавихме от иго, поемайки по пътя към независимост и цялата отговорност, която носи това. Този ден е доказателство за решимостта на нашите предци да изградят по-добро бъдеще за своите потомци – бъдеще, основано на свобода и единство. Бъдеще, към което носим още по-голяма отговорност ние самите.

В лицето на днешните глобални предизвикателства, уроците от 3 март резонират с ново значение. Единството и солидарността, които подхраниха нашето освобождение, са самите принципи, от които се нуждаем, за да се навигираме като общество в сложността на съвременния свят. Докато почитаме миналото, нека гледаме и към бъдещето с подновена нужда да се обединим, за да се справим с предизвикателствата, пред които сме изправени всички.

Нека този ден ни напомня, че нашата сила е в нашето единство. Заедно имаме силата да преодоляваме несгодите, да изграждаме мостове там, където има разделения, и да създаваме свят, белязан от мир и единство. Докато празнуваме нашата история, нека също така да се ангажираме да бъдем архитекти на бъдеще, където духът на 3 март – дух на устойчивост, единство и свобода – ръководи всяко наше действие, всеки наш стимул.

Нека също така помним, че истинската същност на освобождението не е само в постигането на свобода, но и в нейното поддържане. Това изисква бдителност и постоянна отдаденост. Докато вървим напред, нека подхранваме връзките, които ни обединяват, приемайки нашето многообразие като източник на сила и основа за проспериращо бъдеще.

В заключение, нека продължим с гордост наследството на Деня на националното освобождение. Нека продължим да черпим вдъхновение от нашата история, докато работим заедно за справяне с предизвикателствата на днешния и утрешния ден. Заедно можем да гарантираме, че духът на 3 март ще остане жив за идните поколения.

Честит празник, България!

Още: Петър Куленски посрещна Димитър Бербатов и Стилян Петров в Пазарджик

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПАЗАРДЖИК:

Деца боядисваха яйца и фигурки с Дома за стари хора в с. Главиница

Кметът на Пазарджик иска да свали цената на ежедневното хранене на дете неколкократно

29 спортисти бяха наградени от община Пазарджик с отличия "Спортен връх"

"Цветя за смет" събра хиляди килограми отпадъци за рециклиране в Пазарджик

Общественици, японското посолство и община Пазарджик засадиха съвместно вишни

Община Пазарджик обяви 2 май за неучебен ден

Община Пазарджик ще раздава цветя и фиданки срещу отпадъци на 20 април

В Пазарджик вече ще се обучават и акушерки и лекарски асистенти

Богата програма на традиционния събор на Црънча за Гергьовден

Петър Куленски на среща с Пламен Димитров: Достойното заплащане на труда е от първостепенно значение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик