X
 
 

Кметът на Септември платил гаранцията от 130 000 лв.

1004 2
Кметът на Септември платил гаранцията от 130 000 лв.
Снимка: БГНЕС
Гаранцията от 130 000 лв., която специализираният съд наложи на кмета на община Септември Марин Рачев за укриване на данъци в особено големи размери от продажбата на гориво, е платена. Това съобщи самият Рачев преди началото на поредното дело срещу него в Пазарджишкия съд, предаде БГНЕС.

За събирането на парите помогнали хора, които не искат да бъде въвличана общината в схемите на т. нар. спасители, поясни Рачев.

Адвокат Николай Баташки от Инициативния комитет „Да спасим община Септември“ категорично отрече обвиненията на Марин Рачев и заяви, че няма обръч от фирми за източване на държавата или общината. Недоволните от управлението на кмета представиха и извадка от последния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, който констатира множество нарушения при разходването на общински пари и сключване на договори с приближени на градоначалника фирми.

С папка с документи, които да раздаде на журналистите пристигна в съда Рачев. Според него те показвали схемите, които са въртели т.нар. „спасители“ на община Септември, които имали интерес да заграбят минералната вода във Варвара.

Част от нарушенията, описани в доклада на държавната финансова инспекция са допуснати от бившата заместник-кметица и настоящ депутат от ГЕРБ Даниела Малешкова. Опонентите на Марин Рачев настояват главният прокурор да разпореди ново разследване на дейността му. Той пък е завел дела за клевета срещу тях.

Марин Рачев остава кмет на община Септември

Марин Рачев остава кмет на община Септември, реши апелативният спецсъд. Договорите, за които той е разследван, са сключени от заместни...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители