Проверяват пазарджишкия кмет почти до края на септември

4908
Проверяват пазарджишкия кмет почти до края на септември
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура-Пазарджик удължи срока за приключване на проверката срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Това е трето удължаване на проверката.

Причината за решението са неприключилите данъчни ревизии в НАП на Тодор Попов - като физическо лице и на шест юридически лица – фирми, в които участие имат негови близки. Удължаването на срока е разрешено от наблюдаващия прокурор, който е преценил, че резултатите от данъчните ревизии са от изключително значение за случая.

Собственикът на "Софиямед" печели добре и от тролеите в Пазарджик

Обвързаността на собственика на прочулата се скандално „Софиямед” д-р Михаил Тиков и още по-скандалния кмет на Пазарджик То...

Припомняме, че проверката срещу Попов стартира след журналистическо разследване на bTV. Беше показано имението на пазарджишкия кмет в село Паталеница. По груби оценки то струва 1,5 млн. лева - с басейн, фитнес, джакузи и изкуствена река. Кметът пък получава заплата от 2000 лева месечно.

Паралелно се проверяват и търговските дружества, в които има участие съпругата на пазарджишкия кмет. Тя има 293 хил. лева печалба от четирите фирми, в които участва, реализирани след като съпругът ѝ става кмет. Установява се и дали Попов и семейството му имат банкови заеми и по какъв начин ги погасяват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик