В Пазарджик ще протестират срещу ромските сватби

15810
В Пазарджик ще протестират срещу ромските сватби
Снимка: БГНЕС

Протест срещу ромските сватби ще се проведе днес в Пазарджик.

Протестът е организиран от граждански инициативен комитет "Ред и спокойствие" и ще се проведе пред сградата на общината.

Хората излизат на бунт заради свлачищата

Граждани от Асеновград заплашват, че ще излязат на бунт заради свлачищата, които продължават да затрупват пътищата и заплашват домовете...

В декларация от комитета заявяват, че години наред жителите на Пазарджик са подложени на нечовешки шумов терор от циганските сватби в кв." Изток" от които се оглася почти целия град. Полицията не може да се справи с проблема, а само да го констатира, защото организаторите на тържествата представят разрешения за тях от общината, обясняват от сдружението. По техни данни шумът от музиката надхвърля 120 децибела. Единственото, за което те настояват, е за тишина и спокойствие от шумните ромски тържества, чрез забраната им. Като пример посочват наредбите за обществения ред в Бургас и Шумен, където проблемът е решен, пише 24 часа.

В общинският съвет на Пазарджик вече има внесени две наредби за промяна на регламента при тържествата на открито. Едната тотално ги забранява, а другата въвежда привиден регламент.

В четвъртък на редовна сесия на местния парламент и двете предложения ще бъдат разгледани. Междувременно пред журналисти кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви във връзка с проблема, че тоталните забрани не са довеждали до нищо добро. Според него трябва да се намери балансирано решение, защото прекаленото озлобяване и омраза между различните социални групи в обществото е вредно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик