Майка от Садовец заряза четирите си деца и избяга с любовник

8240
Майка от Садовец заряза четирите си деца и избяга с любовник
Снимка: iStock/Guliver

Жена от Садовец заряза четирите си деца и избяга с любовник, оставяйки ги дори без дрехи на улицата, информира Topnovini.bg. Сигнал за случая е подаден от Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Плевен, след телефонно обаждане до офиса на дирекцията в Долна Митрополия.

 Събраните доказателствени материали гласят, че доскоро децата живеели във ферма в село Тепава, с майка си И. П. Т. и нейния тогавашен партньор. През месец юли тази година обаче, И. П. Т. завъртяла любов с друг работник във фермата и една слънчева сутрин избягала с него, оставяйки децата си на грижите на съжителстващия с нея мъж. От службите уточняват, че той не е биологичен родител на нито едно от децата.

18 деца са осиновени в Ловешко от началото на годината

В Ловешка област от началото на годината са осиновени 18 деца. Три от тях са намерили родители в чужбина, съобщава БНР. В регистъра на...

Няколко дни по-късно бившият съжител оставил малчуганите в центъра на Садовец, на грижите на роднина по линия на майката. Според данни на ДСП, чичото отказал да се грижи за малолетните, поради липса на време и средства. Най-малката дъщеря е едва на няколко месеца, намерена е от социалните работници в изключително занемарен и изтощен външен вид, облечена в неподходящи за сезона и нейния пол дрехи.

След установяване на случая, на децата незабавно е предоставена полицейска закрила. Спешно е предприета и мярка за закрила чрез настаняването им в специализирания детски дом "Детелина" в Плевен, а най-малкото е разпоредено в Дома за медико-социални грижи за деца в града. По време на социалното проучване не са установени други близки или роднини, които могат да се грижат за децата в семейна среда. Към момента на оформяне на документите липсва и свободно приемно семейство, отговарящо на профила на бебето.

 Пет месеца по-късно, И. П. Т. все още не е потърсила нито едно от децата си.

 

Българските деца с бъбречни проблеми, защото не ходят в мръсните училищни тоалетни

Заради мръсните тоалетни децата отказват да ходят до тоалетна в училищата и това води до ръст на проблемите сред подрастващите с бъбр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен