X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Одобриха за финансиране проектно предложение на Община Плевен за построяване нова сграда на училище „Валери Петров”

1101
Одобриха за финансиране проектно предложение на Община Плевен за построяване нова сграда на училище „Валери Петров”
Снимка: община Плевен
Община Плевен е одобрена за финансиране на  проектно предложение „Изграждане на нова сграда на ОУ „Валери Петров“ по Модул 2 - „Държавни и общински училища - изграждане на нови сгради за училища, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“, Дейност I – „Проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация/издаване на разрешение за ползване на нови сгради за училищно образование“ на Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022“ на Министерството  на образованието и науката. Общата му стойност възлиза на 5 000 000 лв.

Със свое Решение № 307/27.08.2020 г. Общинският съвет – Плевен, даде съгласие Община Плевен да кандидатства по Програмата на МОН, като осигури съфинансиране в размер на не повече от  188 751 лв.

Общата цел на проекта е реализирането на нова самостоятелна за ОУ „В. Петров“ – Плевен, материална база, която да гарантира здравословните и качествени условия на обучение в институцията и намаляване недостига от 150 места, като по този начин ще се създадат предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предвидено в нормативната уредба на дейностите в училищното образование, организиране на едносменен режим на учебния ден в три плевенски училища, в контекста на специфична цел, насочена към създаването на пълноценни условия за организация на учебния ден на едносменен режим с цел повишаване качеството на образование.

Туристическият център в Плевен се премести в нова сграда, напредва процедурата по сертифицирането му

Общинският туристически център вече работи в обновена сграда в Градската градина. По този начин се изпълнява едно от основните изи...

Програмата „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022“ има за цел финансиране на материалната база, която гарантира здравословни и качествени условия за обучение в институциите в системата на предучилищното и училищното образование и е насочена към изграждане на нови, разширение и реконструкция на съществуващи детски ясли, детски градини и училища в Република България.

Специфичните цели на програмата са поетапното изграждане на нови сгради за училища и пристрояването, разширяването и реконструкцията на съществуващи такива с цели създаването на пълноценни условия за организация на учебния ден на едносменен режим с цел повишаване качеството на образование в държавните и общинските училища.

Очакваните резултати от програмата са: да се намали недостигът на места в детските ясли и изграждане на съвременна здравословна физическа среда за деца до тригодишна възраст; да се намали недостигът на места в детските градини, в т. ч. детски градини с яслени групи; да се създадат условия за въвеждане на задължително предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст; да се увеличи броят на училищата, преминали на едносменен режим на обучение; да се създаде поетапно организация на учебния ден на едносменен режим в училищата;намаляване на недостига на места в училищата.

Крайният  срок за изпълнение на всички дейности  по проектното предложение  е до 31.12.2023 г.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com