X
 
 

Отстранен кмет: Решение на КПКОНПИ, което ме оневинява, е бавено месеци

5713 0
Отстранен кмет: Решение на КПКОНПИ, което ме оневинява, е бавено месеци
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов
Решението на КПКОНПИ, което на практика оневинява отстранения кмет на Червен бряг инж. Данаил Вълов по разследването срещу него за отменената обществена поръчка  "топъл обяд", е лежало в нечии папки 6 месеца. То е издадено на 27 февруари т.г., а е връчено на инж. Вълов на 22 август т.г. Изготвено е по резултатите от извършена от Антикорупционната комисия проверка, съобщи днес в градоначалникът на Червен бряг.

"Документът е от 24 страници. Той касае всичко това, което се изписа за "топлия обяд" в медиите през 2018 година. Сигналът за проверката е анонимен. Комисията е установила, че нямам конфликт на интереси - нямам роднински връзки нито със собствениците на фирмите, които са спечелили обществената поръчка за "топлия обяд", нито пък с хората, които работят в тях", поясни инж. Вълов.

Временно отстраненият кмет на Червен бряг: Атаките срещу мен са политически и икономически

„Причините за атаките срещу мен са политически и икономически. Политическите се определят от това, че тази година предстоят местн...

Според него е особено смущаващо, че месец след като е излязло оневиняващото го решение на КПКОНПИ, в Община Червен бряг се провежда акцията на същата комисия и Специализираната прокуратура с участието на маскирани и тежко въоръжение полицаи. Идват, за да проверяват отново обществената поръчка "топъл обяд", коментира градоначалникът.

"Вече пет месеца съм отстранен от длъжност, за да не преча на разследването. А доколкото ми е известно за това време следствието е успяло да разпита само един свидетел. Не ми е връчен още обвинителен акт и по тази причина с моите адвокати не можем да се запознаем с материалите по делото. Предполагам, че евентуалният обвинителен акт ще ми бъде предявен малко преди местните избори. Продължавам да смятам, че причините за моето отстраняване и за сегашната ситуация в община Червен бряг са политически и икономически", каза още кметът.

Той заяви, че не е човек, който отстъпва в такива ситуации, и смята да се кандидатира за нов кметски мандат.

"Не бих искал нашите съграждани, моите приятели и хората, с които все още управляваме Общината, да решат, че съм се уплашил и съм се отказал", заяви още инж. Вълов.  

Вече има официално обвинение срещу кмета на Червен бряг

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Той е обвинен за длъжностно престъ...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители