62-годишен мъж е в тежко състояние след ухапване от кърлеж

12584
62-годишен мъж е в тежко състояние след ухапване от кърлеж
Снимка: Thinkstock/Guliver

62-годишен мъж от Раковски бе приет в УМБАЛ“ Св. Георги“ в Пловдив в тежко състояние с марсилска треска, след ухапване от кърлеж, потвърдиха за Дарик от пресцентъра на лечебното заведение.

Първоначално по тялото на мъжа се появил обрив, за който преглеждащият го лекар преценил, че е вследствие на алергия и му е предписан антибиотик. 10 дни по-късно обаче, състоянието на болния се влошило и е приет по спешност в Инфекциозната клиника на пловдивското здравно заведение.

Наводненията доведоха до бум на кърлежите

Още през януари са регистрирани първите случаи на туларемия. Сега вече са 16. Това обяви проф.Кантарджиев пред Нова телевизия. Установ...

Няма опасност за живота на пациента, състоянието му се подобрява, но в следствие на ухапването е развил и пневмония,уточняват от болницата.

От началото на месеца в клиниката са приети 8 души, ухапани от кърлеж, като 5 от тях вече са изписани. Повечето от пациентите имат в домовете си домашни кучето и оттам се е стигнало до налазването, коментират лекарите.

Те апелират, при евентуално ухапване от кърлеж, незабавно да се потърси лекарска помощ в Инфекциозната клиника към УМБАЛ, която има 24-часов спешен прием.

Най-често усложненията настъпват, защото хората сами вадят кърлежите от тялото си или неглижират специфичните симптоми, уточниха от здравното заведение.

10 души са ухапани от кърлежи през седмицата във Варна.

10 души са ухапани от кърлежи през седмицата във Варна. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Няма регистрирани кърлежово-п...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com