Бизнес за милиони - криминално проявен точи ДДС като фиктивен собственик на фирми

23707
Бизнес за милиони - криминално проявен точи ДДС като фиктивен собственик на фирми
Снимка: БГНЕС

Голям скандал, но сякаш част от ежедневието в България - криминално проявен държи десетки фирми като фиктивен собственик в Панагюрище

Става въпрос за Събко Мулешков. Той е лежал в затвора за блудство и изнасилване, а сега, според обяви в интернет, е адвокат.

Стара като Прехода измама - по документи клошари въртят "петролни" милиони

Клошари въртят петролен бизнес за десетки милиони, а заводи функционират в двустайни соцпанелки. Социално слаби и скитници спят по пе...

Мулешков получавал 2 хил. лева заплата, за бъде собственик на различни фирми. На името на жена му пък има стотици компании. По документи Събко държи един от най-големите вносители на ивалидни колички и слухови апарати, информира Нова телевизия.

Всичко започва, след като от години „Мулешков се продава” чрез обяви в интернет – предлага на бизнесмени със задължения да прехвърлят фирмите си на негово име. Така ги отървава от преследването на институциите. Така Събко попада в схемата с фирмата за инвалидни колички, слухови апарати и други консумативи за хора с увреждания.

Във фирмата за медицински консумативи на Събко член на борда на директорите е Румен Чернаев. Чернаев е станал директор, докато е зад решетките. На адреса му в Пловдив живее негова позната. Чернаев е мъжът, който през 2008 г. се опита да убие учителка от Хисаря, като я намушка няколко пъти с нож.

В схемата фигурира и името на Димитър Галчев. Той е собственик на заведения в София, но не и по име. Връзката му с Мулешков е следната - преди години Галчев прехвърля на името на Събко фирма "Арантел Инвестмент".

Невъзстановеният ДДС е на най-ниското си ниво от седем години, хвали се Чобанов

Към края на миналата година невъзстановеният ДДС е 240 млн. лева. Това е най-ниското ниво за последните седем години насам, каза с горд...

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията 30% от фирмените задължения в България не могат да се съберат точно заради схеми като тези, в която участва Събко Мулешков. Така се точи ДДС за 3 млрд. лева годишно, посочи Безлов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com