Ботев победи Черно море в мач №100 между двата отбора

383
Ботев победи Черно море в мач №100 между двата отбора
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Ботев Пловдив се наложи над Черно море с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Антонио Вутов и Стивън Петков дадоха аванс от два гола на "канарчетата" преди Мартин Минчев да върне едно попадени за "моряците" и да им даде надежда, че могат да вземат нещо от този двубой.


Ботев стартира с нова подредба в защитата, където Николай Киров пусна Йордан Минев като партньор в центъра на защитата на Кристиян Димитров. "Жълто-черните" поведоха в резултата в 22-та минута. Тодор Неделев направи двойно подаване с
Лъчезар Балтанов и нахлу в наказателното поле на Черно море. След това Неделев се опита да подаде към свой съотборник. Мирослав Енчев не се намеси убедително и изпрати топката в краката на Антонио Вутов, който отблизо не сгреши. Попадението даде импулс в играта на Ботев и до края на полувремето те направиха още някобко добри атаки, като при един удар на Стивън Петков и гредата помогна на Благой Макенджиев. Така първата част завърши с гол аванс за пловдивчани. 


Второто полувреме започна чудесно за Ботев, които удвоиха своята преднина в 52-та минута. Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле на Черно море, където Джонатан Перейра засече с глава, топката рикошира в крака на Кристиан Димитров и попадна в Стивън Петков, който отблизо не пропусна да вкара. 

Левски победи Ботев с гол в края

Отборът на Левски започна сезон 2018/2019 в Първа лига с победа. "Сините" се наложиха над Ботев с минималното 1:0 на стадиона в Коматев...


Черно море все пак стигна до гол в 71-та минута чрез Мартин Минчев. След гола "моряците" имаха инициативата до края, но така и не успяха да си тръгнат поне с точка от Пловдив. 


Така Ботев стигна до трета поредна побед в първенството и вече е на пето място в класирането с 20 точки, колкото има и четвъртия Берое. Черно море пък остава с 15 точки на 9-та позиция. В следващия кръг Ботев гостува на съименика си от Враца, а Черно море е домакин на Дунав Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com